ÖNDER 55.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

ÖNDER 55.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

ÖNDER 55.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
Trabzon
G.Tarihi: 08.05.2017 08:16
3845 Okunma
0

ÖNDER 55.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 55.Olağan Genel Kurulu MTTB’de yapıldı. Genel Kurula, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Necmettin Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr.Yusuf Tekin, Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Memur-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, milletvekilleri, ÖNDER yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan programda ÖNDER’in misyonunu, vizyonu ve imam hatip camiasına yönelik hedeflerini anlatan tanıtım filmi izlendi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Kurulu üyeleri takdim edildi ve 54.Dönem faaliyetlerinin anlatıldığı faaliyet filmi izlendi.
Protokol konuşmalarıyla devam eden programda ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu teşekkür ve selamlama konuşmasının ardından ÖNDER’in faaliyet alanlarından bahsetti. 2 yıl önce “nitelikli yenilik” sloganıyla başlayan yürüyüşün “istikamet üzere” devam ettiğini belirten Bekiroğlu, “59 yıllık ÖNDER tarihi, diğer paydaş sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, ümmetin yeniden kendine gelme, ayağa kalkma ve geleceğe hazırlanma sürecinin özetidir. Bu birikim, geçmişinden aldığı güçle bir taraftan ayakları yere sağlam basarak ‘istikamet üzere’ yoluna devam edecek, diğer taraftan büyüyen ve gelişen hedef kitlesiyle ‘nitelikli yenilik’ çerçevesinde geleceğe yol alacaktır.” şeklinde konuştu.
YENİ DÖNEMDE HEDEF: ULUSLARARASI İMAM HATİPLER
Gelecek dönemde “imam hatip modeli”nin özellikle yurt dışında daha çok değerlendirileceğine vurgu yapan Bekiroğlu, “ÖNDER’in ve sayısı 700’ü aşan imam hatip derneklerinin ve kulüplerinin kurumsal yapılarını da güçlendirmesiyle tüm imam hatip öğrencilerimiz ve mezunlarımız bu kutlu yürüyüşte aktif rol almış olacaktır.”dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de yaptığı konuşmada, ÖNDER başta olmak üzere diğer illerdeki tüm imam hatip mezun derneklerine, Milli Eğitim Bakanlığı’nın imam hatiplerle ilgili çalışmalara paydaş olup destek verdikleri için özellikle teşekkür etti.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise yaptığı konuşmada imam hatip okullarının tarih sürecinde yaşadığı serüveni, kapandığı dönemleri ve milletin desteğiyle bugünlere kadar geldiğini anlattı.  İmam hatip okullarının önündeki en büyük engelin üniversitelere giriş olduğunu belirten Destici, “Bugün gelinen noktayı önemsiyorum. Bu noktaya gelinmesinde hizmeti olanlara teşekkürle kalmayıp onlara destek olmamız gerekiyor. İmam hatip okullarının kurulmasında, yaşatılmasında, yaygınlaştırılmasında, önlerindeki engellerin kaldırılarak bugünlere gelmesinde emeği, desteği ve çalışması olan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
“GENÇLİĞİ ÖNEMSİYORUZ”
STK çalışmalarına destek veren ve imam hatip camiası üyesi olan Necmettin Bilal Erdoğan da yaptığı konuşmada Türkiye’nin yaşadığı normalleşme sürecinden ve bu sürecin milat noktası olan 28 Şubat döneminden bugünlere kendi değerleriyle ciddi bir mesafe alarak geldiğini hatırlattı. “İmam hatiplerin yeniden 4+4+4 ile açılması da bir normalleşmeydi, başörtüsü ile eğitimden askeriyeye varıncaya kadar her türlü çalışmanın ve hizmetin önündeki engelin kaldırılması da bir normalleşmeydi. Bu normalleşmenin geldiği son noktası ise 16 Nisan referandumuyla birlikte halk iradesinin doğrudan yönetime yansımasıdır.” dedi.  Erdoğan, “Bu normalleşme ile birlikte yerelde ve ulusalda hizmet veren STK’larımızın yeni dönemde kendi değerleriyle geleceğimizi kurmak için çok daha fazla çalışması gerekiyor.” şeklinde sözlerine devam ederek son yıllarda STK çalışmalarının önemini de hatırlattı. ÖNDER’in Gençlik Komisyonu’nun çalışmaları ile yönetimde ve faaliyetlerde gençlerin önünü açtığından dolayı memnuniyetini belirten Erdoğan, gençleri önemsediği için ÖNDER yönetimine teşekkür etti.
İMAM HATİPLER TERCİH EDİLECEK
Halkın değerlerini yansıtan ve milletimizin sahip çıktığı imam hatip okullarının zaman zaman itilip kakıldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “İmam hatiplerin Türkiye’de milletimizin nezdinde ayrı bir yeri vardır. Artık imam hatip okullarımızın devlet katında da saygınlığı var ve devletimizin de sahip çıktığı kurumlar oldu. ÖNDER gibi diğer STK’larımızın da imam hatip okullarına sahip çıkması ve yine bizlerin de bu konuda destek olması çok kıymetli diye düşünüyorum.” şeklinde sözlerine başladı. 15 Temmuz darbe girişiminde milletin milli iradeye sahip çıktığında imam hatiplerin ayrı bir yeri ve önderliği olduğunu hatırlatan Tüfenkçi,  “Bizler elbette hükümet olarak imam hatiplerle birlikte bütün liselerimizi eşit olarak görüyoruz. 4+4+4 eğitim sistemi ile beraber bütün gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak eğitimlerini tamamlamalarını istiyoruz. İmam hatip okullarının bu liseler içerisinde hem velilerin hem de öğrencilerin tercih ettiği okullar olması için çalışıyoruz. Bunu ayrıştırma veya ötekileştirme için değil; bu toprakların oluşturduğu bu modelin verimliliğini artırmak ve imam hatiplilerin her alanda farklı eğitimler alabilmelerini sağlamak için istiyoruz.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından 55.Olağan Genel Kurula, aralarında Başbakan Binali Yıldırım ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın da yer aldığı siyaset ve bürokrasi dünyasından pek çok ismin gönderdiği mesajların okuması ile devam edildi.
54.Dönem yönetim kurulu faaliyetlerinin okunması ve ibrası, denetleme kurulunun raporunun okunmasının ardından dernek tüzüğüne dair tadilatlar gündeme getirildi ve yönetim kurulu üyelerinin oylamasına sunuldu.
ÖNDER 55. genel kuruluna Eynesil ilçemizden EYİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan ÖZTÜRK  ÖNDER delegesi olarak katıldı.
YENİ DÖNEMDE DE BAŞKAN HALİT BEKİROĞLU
Yönetim kurulu üyelerinin de oylaması ile 55.Dönem Genel Başkanı Halit Bekiroğlu oldu. Genel Başkan ile birlikte yeni dönem yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerinin seçimi de yapıldı. 55.Genel Kurulun sona ermesinin ardından davetliler, yeni dönemde ÖNDER’in çalışmalarının yapılacağı Hacı Beşir Ağa Medresesi’nde istişare toplantısına katıldı. 
ÖNDER 55.Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu şekilde: 
 YÖNETİM KURULU ASİLUNVAN
1HALİT BEKİROĞLUGENEL BAŞKAN
2ABDULLAH CEYLANYK ASİL ÜYE
3AHMET KAANYK ASİL ÜYE
4AHMET NEDİM ERDEMİRYK ASİL ÜYE
5ALİ YILDIZYK ASİL ÜYE
6AYHAN BOYRAZYK ASİL ÜYE
7BETÜL SOYSAL BOZDOĞANYK ASİL ÜYE
8CİHAT DEMİRLİYK ASİL ÜYE
9DEMET TEZCANYK ASİL ÜYE
10ENES ŞİŞMANYK ASİL ÜYE
11ERKAN BUYRUKYK ASİL ÜYE
12FAHRETTİN POSTACIYK ASİL ÜYE
13FAİK TANRIKULUYK ASİL ÜYE
14FATMA ÖZCAN TAŞYK ASİL ÜYE
15HACI SÜRMENELİYK ASİL ÜYE
16HAMDULLAH ARVASYK ASİL ÜYE
17HASAN AYDINYK ASİL ÜYE
18İSMAİL ÇAKIRYK ASİL ÜYE
19KAMBER ÇALYK ASİL ÜYE
20MEHDİ BARCINYK ASİL ÜYE
21MEHMET ALİ KILIÇYK ASİL ÜYE
22MEHMET SÖNMEZYK ASİL ÜYE
23MEHMET YOLCUYK ASİL ÜYE
24MUSTAFA CANBEYYK ASİL ÜYE
25MUSTAFA ÖNSAYYK ASİL ÜYE
26SERAP DÖNMEZYK ASİL ÜYE
27VEYSEL BAŞARYK ASİL ÜYE
28YASİN ÇAKIREL YK ASİL ÜYE
29YUNUS TEKGÖÇENYK ASİL ÜYE
30YUSUF ZİYA ÖZŞAHİNYK ASİL ÜYE
 YÖNETİM KURULU YEDEK 
1AHMET BABACANYK YEDEK ÜYE
2ALİ ÇİÇEKYK YEDEK ÜYE
3EBRAR AKBABAYK YEDEK ÜYE
4ESRA ÖZDİLYK YEDEK ÜYE
5FATİH BAYSANYK YEDEK ÜYE
6HAMZA ÖZDEMİRYK YEDEK ÜYE
7İSA AKKURTYK YEDEK ÜYE
8İSMAİL SEZERYK YEDEK ÜYE
9MEHMET GÜÇLÜYK YEDEK ÜYE
10MUSTAFA GÜNGÖRYK YEDEK ÜYE
11OKTAY BERBERYK YEDEK ÜYE
12ÖMER AKGÜLYK YEDEK ÜYE
13SACİDE AKINYK YEDEK ÜYE
14SELAHATTİN TURUNÇYK YEDEK ÜYE
15TAHA KILINÇYK YEDEK ÜYE
16UĞUR CÖMERTYK YEDEK ÜYE
17YASİN EROLYK YEDEK ÜYE
18ZAFER SÖĞÜTYK YEDEK ÜYE
19ZEKERİYA ÖZBERKYK YEDEK ÜYE
20ZUHAL AYANOĞLUYK YEDEK ÜYE
 DENETLEME KURULU ASİL 
1MUSTAFA ŞİŞMANDENETLEME KURULU BAŞKANI
2NAZİF YILMAZDENETLEME KURULU ÜYE
3RAİF NASDENETLEME KURULU ÜYE
4FAHRETTTİN ÖZDEMİRCİDENETLEME KURULU ÜYE
5SALİH ÜNALDENETLEME KURULU ÜYE
 DENETLEME KURULU YEDEK 
1SÜLEYMAN KÖSEDENETLEME KURULU ÜYE
2VAHDETTİN IŞIKDENETLEME KURULU ÜYE
3YUSUF ŞAHİNDENETLEME KURULU ÜYE
4MEHMET TİMURAĞAOĞLUDENETLEME KURULU ÜYE
5ZEKERİYA SOYSALDENETLEME KURULU ÜYE
 DİSİPLİN KURULU ASİL 
1YAHYA ATICIDİSİPLİN KURULU BAŞKANI
2EBUBEKİR AYDINDİSİPLİN KURULU ÜYE
3OSMAN BATURHAN DURSUNDİSİPLİN KURULU ÜYE
4ERSİN ÇELİKDİSİPLİN KURULU ÜYE
5SABAHATTİN YAMAKDİSİPLİN KURULU ÜYE
 DİSİPLİN KURULU YEDEK 
1ALİ YILDIRANDİSİPLİN KURULU ÜYE
2HÜSAMETTİN GÜLDİSİPLİN KURULU ÜYE
3NECMETTİN ÇAKMAKDİSİPLİN KURULU ÜYE
4RAMAZAN AKKIRDİSİPLİN KURULU ÜYE
5MEHMET FINDIKÇIDİSİPLİN KURULU ÜYE
 
 
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri