TAŞERONA KADRO TASLAĞI TAMAM

TAŞERONA KADRO TASLAĞI TAMAM

TAŞERONA KADRO TASLAĞI TAMAM
Trabzon
G.Tarihi: 17.12.2016 10:47
12485 Okunma
0
TAŞERONA KADRO TASLAĞI TAMAM
Maliye Bakanı Naci Ağbal, yasa taslağını da kurumlarla paylaştıklarını belirterek görüşlerin ardından tekrar Bakanlar Kurulu'nda ele alacaklarını belirtti.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşerona kadro verilmesinin mutfak çalışmasında belli bir aşamaya gelindiğini açıkladı. Bu konudaki taslak çalışmasını kurumlarla paylaştıklarını belirten Ağbal, “Kurumlarımızdan da gelecek görüşlere göre belli bir noktaya getirdikten sonra tekrar Bakanlar Kurulunda değerlendireceğiz” dedi. Ağbal, CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya'nın önceki günkü bütçe görüşmelerinde gündeme taşıdığı taşerona kadro konusunda şöyle konuştu:
“Taşeron firma yanında çalışan arkadaşlarımızla ilgili görevli bakanlık olarak biz çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili başta Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı olmak üzere diğer ilgili bakanlıklarla birlikte çalışmaları yürüttük. Sağlık Bakanlığıyla, üniversitelerle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla ve taşeron firma elemanı çalıştıran diğer kamu kurumlarından bilgileri topladık. Geçiş düzenlemesine personelin tanımını yapma konusunda ek çalışmalarımız oldu. Çünkü kurumlarda birbirinden çok farklı sözleşme türleri var”
Bir geçiş düzenlemesinin mutlaka bir başlangıç tarihi olması gerektiğini belirten Ağbal, “Bu tarihin belirlenmesine dönük kurumlardan bilgiler topladık. Bir de kurumsal kapsam olarak hangi kurumlar bu çalışmanın içerisinde olmalıdır? Sadece merkezi yönetim bütçesine dair idareler değil daha geniş bir kapsamda idarelerden bilgileri derledik; mutfak veya teknik çalışmayı belli bir aşamaya getirdik. Yasa taslağı çalışmasını da kurumlarımızla paylaştık. Kurumlarımızdan da gelecek görüşlere göre tekrar Bakanlar Kurulu'nda değerlendireceğiz” dedi.
Kaynak: hürriyet Hacer Boyacıoğlu ve Turan Yılmaz
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri