TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 50 MİLYONLUK..

​Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından uzun bir çalışma süreci sonrası hazırlanan Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı'na (SUMP) Brüksel’den onay geldi.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 50 MİLYONLUK..
Trabzon
G.Tarihi: 03.10.2021 08:54
1323 Okunma
0
BÜYÜKŞEHİR 50 MİLYONU KAPTI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından uzun bir çalışma süreci sonrası hazırlanan Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı'na (SUMP) Brüksel’den onay geldi.

AB Hibe Projesi dahilinde  Ulaştırma Bakanlığı'nın da onayı ile Trabzon'a kazandırılacak olan yaklaşık 50 milyon TL'lik projenin içinde SUMP planı, Bisiklet ve yaya yolları, malzeme alımı (Elektrikli bisiklet, akıllı durak, şarj istasyonları, veri merkezi malzemeleri  v.b) , veri merkezi kurulması gibi envanterler yer alıyor.

Türkiye'de  İzmir, Ankara, Kocaeli ve Trabzon illerinin alabildiği bu hibe projesinde Trabzon nüfusa oranla en yüksek tutarı alan il oldu.

Bunun nedeni ise Trabzon dışındaki iller sadece plan için para alırken Trabzon Büyükşehir planın yanında bisiklet ve yaya yollarını, akıllı durakları ve veri merkezleri gibi birçok alımı da katarak projeyi fiziki olarak hayata geçirme şansına sahip oldu.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri