​Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Merkezi

​Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Merkezi

​Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Merkezi
Trabzon
G.Tarihi: 13.06.2019 12:46
2562 Okunma
0
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Merkezi
Obezite, vücutta meydana gelen aşırı yağ birikimi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalığın ortaya çıkmasının sebebi alınan enerjinin, harcanan enerjiden fazla olmasıdır. Bir başka deyişle hareketsiz yaşam, az fiziksel aktivite, yüksek enerjiye sahip gıdaların tüketilmesi hastalığın kökenini oluşturur.
Obezite dünyada da ülkemizde de önemli bir sorundur. DSÖ 2016 yılında, Türkiye’de 16.092.644 obez birey bulunduğunu ve %29,5 prevalans ile Türkiye’nin, Avrupa’da obezitenin en sık görüldüğü ülke olduğunu bildirmektedir. 
Obezite, İnsülin direnci, Şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp damar hastalığı, kolesterol yüksekliği, safra kesesi hastalıkları, bazı kanser türleri (safra kesesi, bağırsak kanseri, kadınlarda rahim , yumurtalık , meme kanseri, erkeklerde prostat kanseri… gibi ), eklem kireçlenmesi, felç , uyku apnesi, karaciğer yağlanması, astım, solunum zorluğu, gebelik komplikasyonları, adet düzensizliği, ruhsal sorunlar gibi bir çok hastalığa yol açabilmektedir. Ayrıca ülkemiz obezitenin ülkemize yıllık maliyeti 20 milyar Tl olup, maliyet sebepleri arasında fazla tüketim, iş ve çalışma engeli, hastalıklar ve sağlık mali yükleri bulunmaktadır.
Obezite merkezimiz Kasım 2018 de açılmış olup modül dediğimiz sistemle ilerlemektedir. Hastaya öncelikle halka ilişkiler görevlimiz tarafından sistem anlatılmakta ve sözleşme imzalanmaktadır. İlk modülde hasta psikolog , diyetisyen ve hemşiremiz ile görüşmekte ve ikinci modülde beş doktor muayenesinden geçmektedir. Hastanın grup toplantılarına uyumu olacağı ve düzenli programa katılabileceği kanaat getirilirse ve doktor muayenelerinde bir sıkıntı olmazsa hasta modül 3’e geçer. Modül 3 de 10 günlük bir eğitime tabi tutulur. Psikolog, diyetisyen, hemşire ve doktor tarafından verilen eğitimlerden sonra modül 4’e geçilir. Modül 4 haftalık grup toplantıları şeklinde 16 hafta, modül 5 de 2 haftalık takiplerle 5 ay boyunca, modül 6 da ayda bir 4 ay boyunca sürer ve toplam 1 yıl boyunca bir hasta obezite merkezinin takibinde kalır. 
Obezite merkezimize toplamda 225 hasta başvurmuş olup, aktif modüllerde 143 hastamız vardır ve 656 kg totalde hasta zayıflatılmıştır.

Uzm. Dr. Dila METE PEKER

İç Hastalıkları
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri