Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen ....

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen ....

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen ....
Trabzon
G.Tarihi: 30.07.2019 17:07
2068 Okunma
0


Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamada;


Trabzon’da tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 79 yaşındaki Kemal Şahin’in organları 3 kişiye umut oldu.
18 Temmuzda beyin İnfarktı tanısı ile Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesine yatırılan, 79 Yaşındaki Kemal Şahin isimli hastamızın yapılan tüm müdahalelere rağmen 22 Temmuz tarihinde beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü tanısı koyulduktan sonra ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Hastanemizin organ nakli ekibi Türkiye organ nakli Ulusal Koordinasyon Merkezi ile temasa geçti. Merkez tarafınca, bağışlanan organlar ile ilgili en uygun hastalar belirlendikten sonra organ çıkarımı yapıldı. Çıkarımı yapılan karaciğer ve böbrekleri organ bekleyen diğer hastalara umut olmak için yola çıktı. Karaciğer Samsun’ a, böbrekler ise İstanbul BKM ye bağlı böbrek bekleyen 2 ayrı hastaya nakledilmek üzere kemal şahin adeta 3 kişiye yeniden hayat verdi.
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Organ bağışında bulunarak başkalarına umut ışığı olan başta ailesi olmak üzere, beyin ölümü tespitinde görev alan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirurji Uzmanı Op Dr.Mehmet Feryat DEMİRHAN, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uz.Dr.Seyhan Sümeyra AŞÇI, Organ Nakil Koordinatörleri Uz. Dr. Selma ÖZKAN, Hemşire Figen BAHÇE, Hemşire Nurkan MERT ŞAHİN, Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Ufuk Doğan ve Ekibi, Ameliyathane organ çıkarım ekibi Uz Dr. Osman YİĞCİ ve Ekibi, KTÜ Farabi Hastanesi Dr. Öğretim Üyesi Op. Dr.Arif Burak ÇEKİÇ, Öğretim Görevlisi Op. Dr. Aydın AKTAŞ, Araştırma Görevlisi Dr. Oğuz ERKUL ve Organların Havaalanına ve Samsun’a süratle ulaşmasını sağlayan 112 Başhekimliği, personeli ve UMKE ekibine teşekkür ederiz.

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri