Canikli: Atatürk'e hakaret provokasyondur!.

Nurettin Canikli: Atatürk'e hakaret provokasyondur!.

Canikli: Atatürk'e hakaret provokasyondur!.
Trabzon
G.Tarihi: 15.05.2017 23:38
2085 Okunma
0
Nurettin Canikli: Atatürk'e hakaret provokasyondur!.
Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret içerikli açıklamalara hükümetten tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bu açıklamaların provokasyon içerdiğini ve toplumu karıştırmaya yönelik olduğunu söyledi.
 
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret içerikli açıklamalarla ilgili konuştu.

Canikli, "Kesinlikle iyi niyetli açıklamalar olarak görmüyoruz. Kasıtlı açıklamalar olduğunu düşünüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk bu milletin lideridir. Kurtuluş Savaşı'nın kahramanıdır. Türk milletinin gönlünde taht kurmuş Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik bu sözler toplumda infial oluşturma toplumu karıştırmaya yönelik tartışmalardır. Bunlar masumane değerlendirmeler falan değildir." dedi.

"TOPLUMUN DENGELERİNİ BOZMAK AMAÇLI PROVOKASYON!"

Açıklamaların bir kısmı için provokasyon içerdiğininin altını çizen Canikli, "Bu durumun kabul edilmesi mümkün değil. Biz tarihimizdeki tüm kahramanlarla gurur duyuyoruz. Kurtuluş Savaşımızın kahramanı Atatürk'e bu şekilde saldırılar elbette kabul edilemez. Hem kınıyoruz hem de bunu toplumu karıştırmak toplumun dengelerini bozmak amaçlı bir takım provokasyon teşebbüsleri olduğunu düşünüyoruz." İfadelerine yer verdi.

"GEREĞİ YAPILIYOR"

Canikli ayrıca, "Tarih bu değil tarih dedikodu değil. Herkesin uyanık olması gerekiyor. Bu tür provokasyonlara kesinlikle itibar etmemek gerekiyor. Bu tür bombaları pimini çekip atıyorlar adeta. Sonra da kargaşa çıkmasını bekliyorlar. Bu millet bu tür süreçlerden çok geçti. Bu tür provokasyonlara gelmeyecektir. Elbette gereği yapılacaktır yapılıyor da zaten." açıklamasında bulundu.
ahaber
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri