2023’DEKİ HEDEFİMİZ 50 BİN GENCİMİZE İSTİHDAM OLUŞTURMAK...

2023’DEKİ HEDEFİMİZ 50 BİN GENCİMİZE İSTİHDAM OLUŞTURMAK

2023’DEKİ HEDEFİMİZ 50 BİN GENCİMİZE İSTİHDAM OLUŞTURMAK...
Türkiye
G.Tarihi: 31.12.2022 00:13
549 Okunma
0
BAKANI KURUM: "2023’DEKİ HEDEFİMİZ 50 BİN GENCİMİZE İSTİHDAM OLUŞTURMAK" 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Giresun’da gençlere bir araya gelerek, “Yeni bir yüzyıla giriyoruz sevgili gençler. Bu yüzyıl ‘Türkiye Yüzyılı’ olacak. İnşallah sürdürülebilirliğin yüzyılı, ekonominin, şefkatin, gençliğin yüzyılı olacak… 2023’deki hedefimiz 50 bin gencimize istihdam oluşturmak. Bunun yaklaşık 3 binini Bakanlığımızda personel olmak üzere çeşitli birimlerimizde gerçekleştireceğiz… Dertliyiz, dertli olduğumuz içinde bu hizmetleri büyük bir aşk ve şevkle yapmaya gayret gösteriyoruz. İlim nerdeyse o ilmin peşinden koşuyoruz. 81 ilimizde, millet bahçeleri yapıyoruz. Millet bahçeleriyle şehirlerimizi daha yeşil, daha yaşanabilir yapmak üzere projeler yürütüyoruz… Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürüttüğümüz ‘Sıfır Atık’ projemiz ise dün itibariyle 105 ülkenin desteği ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu kapsamda her yıl ‘30 Mart günü Sıfır Atık Günü’ olarak ilan edildi…” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için geldiği Giresun’da gençlerle bir araya geldi. Bulancak Millet Bahçesi’nde gençlere hitap eden Bakan Kurum, “Dertliyiz, dertli olduğumuz içinde bu hizmetleri büyük bir aşk ve şevkle yapmaya gayret gösteriyoruz. İlim nerdeyse o ilmin peşinden koşuyoruz. 81 ilimizde, millet bahçeleri yapıyoruz. Millet bahçeleriyle şehirlerimizi daha yeşil, daha yaşanabilir yapmak üzere projeler yürütüyoruz.” diye konuştu.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde artık afetle en hızlı şekilde mücadele veren, vatandaşın taleplerini en hızlı şekilde karşılayan bir Türkiye var”

Bakan Murat Kurum, Türkiye’de son yıllarda iklim değişikliğinin etkilerinin gittikçe artığına dikkat çekerek, “Ortak evimiz dünyamız ısınıyor ve bu ısınmayla birlikte iklim değişikliğinin etkilerini sellerle, yangınlarla, hortum, fırtına gibi afet olaylarıyla yaşıyoruz. Bundan 2 yıl önce Giresun’umuzda yine bir sel felaketi yaşandı. Afet olur olmaz tüm ekibimizle, Dereli’de, Doğankent’imizdeydik. Belki onlarca yıl yağmayacak yağış saatler içerisinde düştü. Birinci katlara, hatta ikinci katlara kadar yağmurla birlikte gelen çakıl ve kum evlerin içine kadar dolmuştu. Biz hemen geldik o gün yeni Dereli’yi, yeni Doğankent’i müjdeledik. Dedik ki gençlerimize, milletimize daha güzel yuvalar kuralım. Milletimiz en güzelini hak ediyor. Evlerimizi bir yıl içerisinde tamamladık, vatandaşlarımıza teslim ettik. İstiyorum ki hiçbir kardeşimiz açta, açıkta kalmasın. O gün onların acılarına, göz yaşlarına şahit olduk ve onlarla birlikte o acıları paylaştık, bugün de mutluluklarını, dualarını paylaşıyoruz. İşte devlet böyle bir şey... Geçmişe baktığınızda maalesef yaşanan afetlerin altında kalan bir Türkiye vardı. Hamdolsun bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde artık afetle en hızlı şekilde mücadele veren, vatandaşın ihtiyaçlarını, taleplerini en hızlı şekilde karşılayan bir Türkiye var.” ifadelerini kullandı.

“ ‘Sıfır Atık’ projemiz ise dün itibariyle 105 ülkenin desteği ile BM Genel Kurulu’nda kabul edildi”

İklim değişikliğini en aza indirmek projeler yürüttüklerini söyleyen Bakan Kurum, “İklim değişikliğinin etkilerini aza indirecek gerek sanayi alanında, gerek yenilenebilir enerji alanında, gerek tarımda, gerek turizmde ve bütün alanlarda 2053’e ilişkin bir hedef ortaya koyduk ve bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Daha temiz dünyaya erişebilmek adına da yeşil alanlarımızı, yutak alanlarımızın sayısını, miktarını artırıyoruz. Millet bahçelerimiz de bu anlamda üretilen emisyonları yutacak alanlar. O yüzden de çok çok önemli. Biz bugüne kadar 81 ilimizde 72 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürüttüğümüz ‘Sıfır Atık’ projemiz ise dün itibariyle 105 ülkenin desteği ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu kapsamda her yıl ‘30 Mart günü Sıfır Atık Günü’ olarak ilan edildi. Bu çok önemli başarı; sizlerin, gençlerimizin başarısı…” diye konuştu.

“Yeni Türkiye Yüzyılı ekonominin, şefkatin, gençliğin yüzyılı olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyonu hakkında konuşan Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni bir yüzyıla giriyoruz sevgili gençler. Bu yüzyıl ‘Türkiye Yüzyılı’ olacak. İnşallah sürdürülebilirliğin yüzyılı, ekonominin, şefkatin, gençliğin yüzyılı olacak. Biz gençlerimiz için yeni projelerimizi, yeni hayallerimizi, onlarla birlikte gerçekleştireceğiz ve sizlerle birlikte daha yapacağımız çok önemli işlerimiz var. Şunu gururla söylemek gerekir ki; sizler doğduğunuz andan itibaren asla değerini yitirmeyecek bir hazineye sahipsiniz. Sizler için canını hiç düşünmeden feda etmiş, Mehmetçiğimizin emaneti cennet vatanımızdır. Yavuz Selim’in, Fatih’in emekle, alın teriyle, azimle yüzlerce yıl mücadele ederek zaferle inşa ettiği kadim medeniyetimizdir. Ecdadımızın bize bıraktığı değerlerdir. İşte sizin en önemli hazineniz, gücünüz bizim medeniyetimizdir, tarihimizdir, geçmişimizdir. İnşallah koşullar ne olursa olsun, siz asla ve asla mücadele etmekten geri durmayın. Çünkü siz kutlu bir neslin evlatlarısınız, torunlarısınız. Emin olun sizin damarlarınızda akan kan, işte ecdadımızın bize miras bıraktığı bu değerlerdir, kültürdür, hazinedir. Dolayısıyla bu hazinemizi, gücümüzü çok iyi bileceğiz ve inşallah sizler su ne şiddette akarsa aksın bu emaneti, umudu kıyıya sağ salim çıkaracaksınız. Bizler de bir ağabeyiniz, bir kardeşiniz olarak da sizlere hizmet edeceğiz, sizlerle birlikte yol yürüyeceğiz ve sizlerle inşallah daha güzelini, daha iyisini yapmaya devam edeceğiz.”

“2023’deki hedefimiz, 50 bin gencimize istihdam oluşturmak”

Gençlere istihdam oluşturmak için projeler geliştirdiklerini belirten Bakan Kurum, “2023’deki hedefimiz 50 bin gencimize istihdam oluşturmak. Bunun yaklaşık 3 binini Bakanlığımızda personel olmak üzere çeşitli birimlerimizde gerçekleştireceğiz.” dedi. “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında dolaylı olarak 200 bin yeni istihdam getireceğini söyleyerek, “Burada gençlerimiz çalışacak. Şartnamelere yeni zorunluluklar getiriyoruz. Örneğin, yeni mühendis ve mimar çalıştırma zorunluluğu. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte de istihdam adına gençlerimizin umudu adına, geleceği adına bu projeleri yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Bakan Kurum, Giresun’da bir dizi incelemede bulundu”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Giresun’nda gün içerisinde bazı ziyaretlerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Kurum, daha sonra Tirebolu ilçesindeki ÇAYKUR Fabrikası'nı ziyaret etti.

Bakan Kurum, buradaki ziyaretinde Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından ÇAYKUR Fabrikası’nın dönüşümü için ilgili kurumların çalışmalara başlandığını belirtti.

“Giresun’a yeni bir sosyal tesis kazandırıyoruz”

Bakan Murat Kurum, şuan da kullanılmayan eski Necatibey İlkokulunu da restore edileceğini belirterek, “Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer Beyle telefonda görüşerek kendilerinin desteklerini de aldık, Valiliğimiz ve Belediyemiz işbirliğiyle Giresunumuza güzel bir sosyal tesis olarak tekrar kazandırıyor ve tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Aynı zamanda Giresun il merkezinde kentsel yenileme projesini başlatıyoruz. Zeytinlik Mahallesinde yer alan tarihi binaları yeniliyoruz. Yanında yer alan tescilli olmayan yapıları da yıkıyoruz.” dedi.

Bakan Murat Kurum, ardından Giresun Belediyesince eski çöp alanında yürütülen "Doğu Park Galericiler Sitesi" projesini ve tarihi Giresun evlerinin yer aldığı Zeytinlik Mahallesinde incelemelerde bulundu. 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri