BAKAN CANİKLİ'DEN KUZEY IRAK AÇIKLAMASI

BAKAN CANİKLİ'DEN KUZEY IRAK AÇIKLAMASI

BAKAN CANİKLİ'DEN KUZEY IRAK AÇIKLAMASI
Türkiye
G.Tarihi: 09.06.2018 16:45
1934 Okunma
1


BAKAN CANİKLİ'DEN KUZEY IRAK AÇIKLAMASI


Türkiye’nin uzun yıllardan beri Irak'ın kuzeyinden gelen büyük  tehditle karşı karşıya kaldığını, bedeller ödediğini anımsatan Bakan Canikli,  şunları söyledi:

“Kökten temizlemek için ne yapılması gerekiyorsa şu anda o yapılıyove sonuna kadar da gideceğiz. O bölgedeki terörü temizlemek için de aynı  Afrin’de, Fırat Kalkanı’nda gösterdiğimiz kararlılığı göstererek terörü  temizlemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Terörün ortadan kaldırılması için  hiçbir işi yarım bırakmayız, bırakamayız. Bu harekatların hiçbirinin de içinde  bulunduğumuz siyasi gelişmelerle en ufak bir ilgisi bulunmamaktadır. Kendi  mecrasında, çok daha önceden planladığı şekilde adım adım yürümektedir.”

Bakan Canikli, terörle mücadelenin askeri şartların gerekliliğine göre  belirlendiğini belirterek, "Onun dışında başka bir belirleme olmaz." dedi.  Terörle mücadelenin kararlıkla devam ettiğini, yerli ve milli sistemler,  mühimmatlar kullanılarak bu operasyonların yapıldığını vurgulayan Canikli,  "Yılbaşından bu yana Irak’ın kuzeyinde yaptığımız operasyonlarda 500’den fazla  terörist etkisiz hale getirilmiştir." diye konuştu.

"Terörü ve teröristi cesaretlendiren açıklamaların payı var"

Son dönemde terör örgütünün saldırılarında bir artışın yaşandığına  dikkati çeken Canikli, şöyle konuştu:

"Bu artışlarda yine maalesef iç politikada bazı kişilerin, bazı  cumhurbaşkanı adaylarının, bazı siyasi parti yetkili ve liderlerinin terörü,  teröristi cesaretlendiren açıklamalarının payı olduğunu düşünüyoruz. Bunların  başında özellikle terör örgütüyle organik bağı olan siyasi partinin eski genel  başkanı Demirtaş ile alakalı, onun serbest bırakılmasına yönelik çağrıların ve  taleplerin önemli payı olduğunu düşünüyoruz. Yani teröristleri ve terör örgütünü  cesaretlendirdiğini düşünüyoruz. Aynı şekilde terörle çok etkili mücadele eden  askerlerimize, komutanlarımıza yönelik çok haksız ve ağır saldırıların da yine  terörü ve teröristleri cesaretlendirdiğini ve son dönemdeki saldırıların  artışında bunların etkisi olduğunu düşünüyoruz."

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 2. Ordu Komutanı  Korgeneral Metin Temel’e ilişkin sözlerine yönelik değerlendirilmesi sorulan  Canikli, "Talihsiz ve üzüntü verici bir açıklama"  dedi. trthaber
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri