BAKAN YILMAZ GİRESUN'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ÜNİVERSİTE OLMAZSA ÖZGÜR DÜŞÜNCE OLMAZ

BAKAN YILMAZ GİRESUN'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Türkiye
G.Tarihi: 11.10.2016 00:11
1852 Okunma
0
ÜNİVERSİTE OLMAZSA ÖZGÜR DÜŞÜNCE OLMAZ
Üniversitelerin toplumun rehberi, meşalesi ve yol göstericisi olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Üniversiteler, toplumun her zaman bir adım önündedir. Bu düşünceyle üniversite olmazsa, özgür düşünce de olmaz.'' ifadesini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Giresun Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılışına ve Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci yurdunun açılışına katıldı. 
Bakan Yılmaz, Giresun Üniversitesinin, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen üniversitenin 2016-2017 akademik yılı açılış törenine katıldı.
Yılmaz, eğitime çok büyük önem verdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Eğitimde gerçekten çok iyi bir noktadayız. Herkes bu dönemde ulaştırmada atılım yapıldığını, sağlıkta çok büyük şeyler yapıldığını, nüfus artmasına rağmen, daha çok enerji kullanılmasına rağmen, elektrik kesintilerinin olmadığını, daha çok enerji tüketilmesine rağmen hava kirliliğinin olmadığını söyler ama eğitim denilince pek az şey söylerler. Oysa bilin ki eğer Türkiye bugün milli geliriyle dünyada en büyük 20 ülke arasındaysa bu büyüklüğü işte bizim petrolümüz yok, bizim doğalgazımız, altınımız, elmasımız yok ama elmastan da altından da değerli beşeri sermayemiz var. İnsanımız var. ''
''Kaynak millettir diyoruz ya'' ifadesini kullanan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"O insanı, o beşeri sermayeyi biz eğitim sistemimizle sağladık. 'Otomotiv üretiminde Avrupa'da birinciyiz' diyoruz, öyle değil mi? İşte bunları neyle yapıyoruz, bu eğitim sistemimizden yetişmiş insanımızla yapıyoruz. Gerçekten çok iyi bir noktadayız. 'Her şeyi yaptık' demiyoruz ama yapacaklarımız var mı, var. Hiç şüpheniz olmasın. 2006'da kurulmuş bir üniversite, şimdi 30 bin öğrencisi var, binin üzerinde akademik personeli var. Adeta 10 yılda 10 kattan fazla büyüdü desek doğruyu söylemiş oluruz. Şundan çok eminiz ve inanarak söylüyoruz, Türkiye'nin bu günü dünden çok daha iyi. Hiç şüpheniz olmasın ki yarını da bugünden daha iyi olacaktır."
Bakan Yılmaz, milletin gurur duyacağı hizmetleri gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, ''Eskiyi hatırlayın, 'sizden bir şey olmaz. Su akar, Türk bakar. Bir toplu iğne dahi üretemeyiz' denilen bir ülkeden şimdi kendi tankımızı yapıyor muyuz? Altay tankı. Kendi uydumuzu gönderdik mi? Göktürk 2 uydusu. Kendi helikopterimizi yapıyor muyuz? Atak helikopteri. Şimdi diyoruz ki kendi uçağımızı da yapacağız.Yapar mıyız? Yaparız." diye konuştu.
Özgüvenin parayla satın alınmayacağını dile getiren Yılmaz, ''Geçmişte iyi bir kültürel birikiminiz olacak, bu birikiminizin külleri geçmiş dönemde olduğu gibi savuracaksınız ve yeniden bu milletin cevherini ortaya çıkaracaksınız. Gerçekten iyi bir noktadayız ve doğru yolda ilerliyoruz. Yeter ki Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Birliğimiz, dirliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.'' dedi.
"EĞİTİMİN HER ALANINA DESTEK VERİYORUZ"
Yılmaz, Türkiye'deki üniversite sayısının daha önce 76 olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
''Şimdi 182 üniversitemiz var. Eskiden her ilde bir üniversite yoktu, şimdi her ilde bir üniversite var, hatta bazı illerimizde birden fazla üniversite var. Bu üniversitelerimizde eğitim alan öğrenci sayısı 6 milyon 700 bin. Bazı ülkelerin nüfusundan kat kat fazla bu. Lisans eğitimi alan öğrenci sayısı 3 milyon 900 bin. Dolayısıyla biz sadece yeni üniversite kurmayı değil, üniversitelerimizi uluslararası rekabet edebilme gücünü oluşturan insanımızı, o rekabet gücünü oluşturan üniversitelerin marifetiyle insanlarımızı yetiştirmek istiyoruz.''
Eğitimin her alanına destek verdiklerini vurgulayan Yılmaz, ''Öğrenci sayımız 18 milyon bir aileyiz. Sadece 18 milyon bu üniversite hariç, ilköğretim, ortaöğretim ve okul öncesi olan öğrencilerimizin sayısı 18 milyon. 6 milyon 700 bin de üniversiteye koysanız 25 milyon. O halde tüm Türkiye demek. Dolayısıyla sorumluluğumuz da tüm Türkiye kadar büyük. Hatta onun da ötesinde.'' dedi.
Yılmaz, Giresun'daki yurt ihtiyacına da değinerek, şöyle konuştu:
''Çok şey yaptık ama her şeyi yapmadık. Gerçekten burada eksiklik var ama inşa edeceğiz inşallah. Yurtlarımızın bir kısmı yapılıyor, bir kısmının daha sonra temelini atacağız. Bakın 2002 yılında yurt sayısı 190'dı. Bugün yurt sayısı 673'e ulaştı. Türkiye 80 yılda 200 yurt yapmış. Biz 80 yılda yapılanın, bizim bulunduğumuz dönemde 3 katından fazla yapmışız. Yine öğrencilerimize verilen kredi miktarı 145 lirayken bugün 400 lira. İnşallah gençlerimize bizim aldığımız eğitimden çok daha iyi eğitim vereceğiz. İnşallah daha iyi işler yapacağız. Öğrencilerimizi özgüveniyle fikri hür, vicdanı hür olacak, hiçbir yere bağlı olmayacak ama ülkesinin milli değerlerini benimseyecek, evrensel değerlerde aktif olacak öğrenciler yetiştiren öğretim üyelerini de tebrik ediyorum. Gelecek nesil sizlerin esiri olacaktır. İnşallah bu gelecek nesil Türkiye'nin 2023 hedeflerini hep beraber yakalayacağız.''
ÜNİVERSİTE SENATOSU'NA HALİSDEMİR TEBRİĞİ
Yılmaz, demokratik ve aydınlık Türkiye hedefinde en büyük desteğin üniversitelerden geleceğine dikkati çekerek, ''Bilim ve irfan yuvası olan üniversiteler çünkü topluma yön verecek ve her zaman ışık tutacaktır. Bir daha 15 Temmuzları yaşamamak için mutlaka gelecek nesillere 15 Temmuz'da gösterilen şanlı direnişi, söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat oluşunu, vatan için yaşatmak esastır ama söz konusu vatansa, bayraksa, milli iradeyse işte o zaman canından, kanından fedakarlık yapan bu aziz milleti mutlaka bu yeni genç neslimize aktarmamız lazımdır." ifadesini kullandı.
Üniversite Senatosunu da tebrik eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bu salona Ömer Halisdemir ismini verdiği için. İnşallah onları yaşatacağız. Onları yaşatacağız çünkü bu millete ihanet etmiş, milletin parasıyla alınmış tankı, topu, zırhlı araçları, tüfeği milletine doğrultup, 7 düvelin günümüz versiyonlarının maşalarına bu aziz millet elinde tek bir silahı olmadan ama memleket kadar büyük yüreğiyle alt etti. İşte bu şuur bundan sonraki gençlikte vardır, aynı bu neslin, kültürün devamını bundan sonra da sağlarsak, bunda en büyük rol eğitim gözüküyor, Türkiye'nin yarını bundan daha aydınlık olacaktır.''
Törene, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri