BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ'NİN GÖREVLERİ BELLİ OLDU

BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ'NİN GÖREVLERİ Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri; TBMM ile ilişkiler, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi. İlişkili kuruluşlar; SPK Başkanlığı, BDD

BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ'NİN GÖREVLERİ BELLİ OLDU
Türkiye
G.Tarihi: 30.05.2016 08:51
4660 Okunma
0
BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ'NİN TBMM'DEKİ GÖREVLERİ BELLİ OLDU
Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, Başbakan yardımcılarının görev dağılımını açıkladı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;
64. Hükümet için reform hükümeti demiştik, 65. hükümet için reform ve atılım hükümeti diyebiliriz. Sayın Davutoğlu'na şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni hükümetin programı üzerinde görüşmeler yapıldı. İç ve dış tehditlerle ilgili sunumlar yapıldı. Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belli oldu.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM

Başbakan Binali Yıldırım kendisine bağlı kurum ve kuruluşlar, MGK Genel sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği.

BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ'NİN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri; TBMM ile ilişkiler, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi. İlişkili kuruluşlar; SPK Başkanlığı, BDDK, TMSF

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK'İN GÖREVLERİ

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TUĞRUL TÜRKEŞ'İN GÖREVLERİ

Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri; Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması kabulü halinde bu tavsiye kararanlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. Kıbrıs ile koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu. İlişkili kuruluşlar; Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK'IN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın ana görevi; İnsan hakları ile ilgili kurullar ve koordinasyonu. İlişkili kuruluşlar; Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Korumu Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığı,

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ'UN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevi, hükümet sözcülüğü, Kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu.

DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURULMASI

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkının önünü açan bildiğiniz gibi AK Parti Hükümetleridir. İsteyen Anayasa Mahkemesi'ne müracaat eder. Anayasa Mahkemesi de her bir dosya ile ilgili bireysel başvurularla ilgili herhangi bir şekilde karar verebilir. Ancak dokunulmazlık dosyaları ile ilgili verilecek olan karar bu dosyaların açılacağı mahkemeleri ilgilendiren bir husustur. Bunun da altını çizmek isterim. Böylece TBMM başından itibaren söylediğimiz siyasi sorumluluğu kendi üstüne almadan milletin beklentilerini karşılamış, dosyalardaki dokunulmazlıkları kaldırarak ilgili dosyalar bundan sonraki süreçte ilgili mahkemelere gidecek o mahkemeler karar verecek. Kimisi için lehte kimisi için aleyhte verecek. Mahkemenin ne karar vereceğini bilmiyoruz ama Anayasa Mahkemesi'nin bu bireysel talepleri değerlendirmesi başka bir konudur. Hatta değerlendirmeye uygun olup olmadığı kararı da Anayasa Mahkemesi'nin alacağı bir karardır.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Anayasa perspektifimiz nedir, bunu hepimiz ortaya koyalım. Bundan hiç kimse kaçamaz, ancak Anayasa meselesi gündeme geldiği zaman, evet biz diyelim ki; 'Başkanlık' sistemini teklif ediyoruz, bir başka parti başka bir şeyi teklif edebilir, bir başka parti 'yarı başkanlık' sistemini teklif edebilir, ya da başka bir formül ortaya koyabilir, ama kategorik olarak yapılan bu tekliflere kulakları tıkayarak bunların üzerinden herhangi bir şekilde 'biz görüşmeyiz', herhangi bir şekilde 'bunları gündeme getirmeyiz' demek, kabul edilebilir bir şey değildir. Anayasa tartışmalarının olduğu bir yerde, herkes görüşlerini masaya getirir, tartışır, bu görüşler milletimiz tarafından karşılık bulursa, sonuçlanır, nihayetinde bütün bu sistem teklifleri Anayasadaki değişiklik tekliflerinin birinci derecede ve yegane muhatabı milletin kendisidir.


 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri