DÜNYA KÜRESEL ISINMAYA TESLİM OLUYOR

Aşırı yağışlar... Artan kuraklık... Eriyen buzullar… Dünya her geçen yıl biraz daha ısınıyor. Bu sıcaklık artışı afetleri de beraberinde getiriyor. Peki dünyayı neler bekliyor?

DÜNYA KÜRESEL ISINMAYA TESLİM OLUYOR
Türkiye
G.Tarihi: 25.08.2021 09:03
1110 Okunma
0


İklimler değişiyor, dünya küresel ısınmaya teslim oluyor

Aşırı yağışlar... Artan kuraklık... Eriyen buzullar… Dünya her geçen yıl biraz daha ısınıyor. Bu sıcaklık artışı afetleri de beraberinde getiriyor. Peki dünyayı neler bekliyor? 

Günlük hayatı ciddi anlamda etkilemeye başlayan iklim değişikliğine karşı uzmanlar, doğaya karşı duyarlı olmanın önemine vurgu yapıyor. Küresel ısınma dünyayı teslim alıyor. İklimler değişiyor. 

Rusya'nın başkenti Moskova'da sıcaklık rekoru kırıldı. Finlandiya ve İsveç'in bazı bölgelerinde 1914 yılından bu yana en yüksek sıcaklık kayda geçti. Kuzey Amerika da sıcak havadan nasibini aldı. İklim değişikliği, küresel ortalama sıcaklıklarının yükselmesine neden oluyor. Bu da kuraklık, düzensiz ve aşırı yağış gibi hava olaylarının sıklık ve şiddetini artırıyor. Doğal afetler kaçınılmaz hale geliyor.

İklim değişikliğinin tetiklediği felaketlerin başında da orman yangınları geliyor. Çevreciler, orman yangınlarının etkisini azaltmak için ağaç dikme çağrısı yapıyor. İklim değişikliği ile mücadele bilim insanlarına göre küresel çapta ele alınması gereken bir durum. Ancak bireyler de kişisel çabaları ile bu sürece destek olabilir. Bu çabaların başında da doğaya karşı duyarlı olmak geliyor.

Ortalama sıcaklık artıyor

Küresel ısınma nedeniyle ortalama sıcaklık artıyor. Sıcaklığın artmasına bağlı olarak buz kütleleri eriyor. Böyle olunca deniz seviyesi de yükseliyor. Veriler 1900'ün başından bu yana deniz seviyesinde düzenli artış yaşandığını ortaya koyuyor.

Küresel ısınmanın tetiklediği iklim değişikliği gıda ve besin kaynaklarında da düzensizliğe neden oluyor. Sıcaklıkların yükselmesi, su kıtlığı, toprak erozyonu, bitki örtüsü kaybı ve orman yangınlarında artışa yol açıyor.

Yenilenebilir enerjiye yönelmek hayati önem taşıyor. Su kaynaklarının artırılmasına yönelik çalışmalara da hız verilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

TRT HABER
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri