İSTANBUL'DA 3 YENİ...

İstanbulʹda 3 yeni metro hattının açılışı yapılacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu NTVʹde önemli açıklamalarda bulundu.Bakan Kara İsmailoğluʹnun açıklamalarından satır başları:

İSTANBUL'DA  3 YENİ...
Türkiye
G.Tarihi: 08.02.2021 09:13
2167 Okunma
0
İstanbulʹda 3 yeni metro hattının açılışı yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu NTVʹde önemli açıklamalarda bulundu.Bakan Kara İsmailoğluʹnun açıklamalarından satır başları:

Kuzey Marmara Otoyolu 4 şeritli ve bağlantı yollarıyla 400 km uzunluğunda. TEMʹe göre yolu 1,5 saat kısaltıyor. Zamanı kısaltıyor. Şehir içi yol gibi oldu. Trafik yükünü aldı. Yüzde 30-40 seviyelerinde kullanılıyor. Salgın süreci tabii hesapta yoktu.Maliyeti 8,5 milyar dolar. Zaman-yakıt farkıyla otoyol daha tasarruflu. Yüksek kaliteli bir yol kullanıyorsunuz. Oradaki zaman ve yakıt maliyetini koyunca daha tasarruflu bu yollar. Kısa sürede ekonomiye kazandırıyoruz. Yap-İşlet-Devret projeleri çok kısa sürede tamamlanıyor. YİD bir finans modeli. Bolu Dağı tüneli Türkiyeʹnin en önemli projelerinden biri. Daha hızlı tamamlanıyor. Toplam bütçemizin yüzde 18ʹi sadece YİD şeklinde yapıldı.Garanti verilmezse yatırımcı kredi bulamaz. Yatırım zaten yapamaz. YİD çok kısa sürede bittiğinden önemli. Ve onun geri dönüşü oluyor. YİD projelerinin işletme süreleri var. Yavuz Sultan Selim 2027ʹde tamamen devlete geçmiş oluyor. İşletmeci işletim ve bakımını yapıyor. 2027ʹde devlete geçince bir daha fiyatlar değerlendirilir. Koronavirüsle hava yolunda yüzde 20 ve otoyolda yüzde 50 seviyesine trafik düştü.91 km metro hattımız var. Gayrettepeʹden havalimanına olan kısmı yıl sonu açılışını yapacağız. Halkalıʹyı ise 2022 sonunda tamamlamış olacağız. Bu Türkiyeʹnin en hızlı metrosu olacak. Saatlik 120 km hıza erişecek.10 tane tünel açma makinesi kullandık. Gayrettepeʹden Havalimanına giden birisi 30 dakikada yolculuk yapacak. Gebzeʹden binen Halkalıʹya ulaşıp oradan havalimanına oradan Gayrettepeʹye ulaşacak. Bu yıl 3 metro hattı açılacak.Gayrettepe, Başakşehir Hastanesi ve Sabiha Gökçen Havalimanı projeleri bu yıl tamamlanacak.Çanakkale Köprüsü seneye hazır. 18 Mart 2022ʹde tamamlanması planlanıyor.

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri