Mide Gazı İçin Karbonat

Mide Gazı İçin Karbonat

Mide Gazı İçin Karbonat
Türkiye
G.Tarihi: 20.09.2018 21:50
50280 Okunma
1


Mide Gazı İçin Karbonat


Mide gazı için karbonat, karbonat günümüzde hamur işlerinin dışında temizlikte, sağlıkta da çok fazla kullanılmaktadır. Halk arasında karbonat olarak isimlendirilen sodium bikarbonat mide rahatsızlıkları konusunda da çok büyük faydaları vardır.

Karbonatın mideye faydaları,

Karbonatın mideye ve sindirim sistemine bir çok faydası bulunmaktadır. Gaz, ekşime, kusma, yara, yanma, ülser gibi hastalıkları yok ettiğinden dolayı mide ilaçlarının içinde azda olsa bulunmaktadır.

Üst sindirim sistemi kanalının on iki parmak bağırsağına kadar olan kısımda gaz meydana gelmektedir. Ara sıra normal seviyede de gaz, midenin üst kısmında bulunabiliyor. Yalnız belli bir seviyenin üst kısmına çıktıktan sonra kişiye rahatsızlık vermeye başlar. Gaz, daha çok kendisini geğirme ile veya on iki parmak bağırsağından aşağı inerek bağırsaklarda gaz oluşumu olarak kendini gösterir. Mide gazı, yemekten sonra oluşan şişkinlik, yemeklerden sonra bulantı ve çabuk doyma hissiyle kendisini belli eder. Ayrıca bunlarla beraber midenin orta bölgesinde ve yanlarda gerginliklerle kendini gösterebilir.

Midede çok fazla gaz birikmesi, sindirim problemleri sebebi ile meydana gelmektedir. Bu gaz sancı ve kramplara sebep olarak kişiye önemli ölçüde rahatsızlık verir. Midedeki gaz sancılarının ve krampların azaltılması için doğal yöntemler kullanılabilir.

Mide gazı için karbonat kullanıldığında şişliği indirerek, rahatlatarak performansını arttırır, midedeki suyun fazlalığını arttırmayı sağlar, aynı zamanda karbonat kullanımı mide ve ülser ağrılarına çok iyi gelmektedir. Genelde uzmanlar karbonatın ülser tedavisini ve ülser ağrılarını hafiflettiğini söylemektedirler. Mide asidini yok ettiği için ülser ağrılarının şiddetini azaltmaktadır. Karbonat mideyi oldukça rahatlatarak, hızlandırarak sindirim sisteminin hızlanmasını sağlar ve zayıflatma özelliğini gösterir. Mide ve bağırsak şikayetlerine karşı faydalı olan karbonat, mide ekşimesine de çok faydalıdır. Mide ve bağırsak gazlarının giderilmesinde de her zaman çok iyi sonuçlar vermektedir.
Mide gazı için karbonatın yapılışı;

Büyük bir bardağa iki çay kaşığı karbonat koyulduktan sonra üzerine azar azar kaynamış sıcak su dökülüp, karbonatın köpürmesi beklenir. Daha sonra iyice karıştırılarak, çözülmesi beklenir. Daha sonra üzerine tekrar su dökülüp karıştırılıp içilir. Bu uygulamayı yemeklerden önce bir kez içmeniz durumunda midenizdeki ve bağırsaklarınızdaki gaz hafifleyecektir. Aynı zamanda midedeki yaraların ağızda oluşturduğu kokulardan kurtulmanız karbonat kullanımdan sonra mümkündür.

Mide gazı için karbonatın kullanılması yaşanılan şişkinliği, sindirimi hızlandırmaktadır. Düzenli kullanımdan sonra gaz oluşumunu engellemektedir.

kaynak:https://www.karbonat.org/mide-gazi-icin-karbonat.html
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
muzaffer oya çolak1 yıl önce
karbonatı bende kullanıyorum gaz için iyi.ama, yemekten sonra kullanıyorum.doğrusu hangisi.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri