SOYLU,SAHTE BİRTAKIM İŞLERİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

SOYLU,SAHTE BİRTAKIM İŞLERİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

SOYLU,SAHTE BİRTAKIM İŞLERİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
Türkiye
G.Tarihi: 09.12.2018 22:23
1480 Okunma
0
Bakan Soylu Müjdeyi Verdi: Noterlere Kimlik Okuma Aparatı Koyacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Noterlere kimlik okuma aparatı koyacağız. Bu yeni alınan kimlik kartlarıyla noterlere gidildiğinde orada o kimlik okuma aparatlarına kimlik okutulacak. Böylece orada da sahte birtakım işlerin önüne geçmiş olacağız" dedi.

Soylu, şöyle devam etti:"Bizim 'e-belediye' sistemimiz var. Bütün belediyeleri birbirine bağladık. Her belediye kendine ait bir yazılım alır ve her yıl ona para öder. Bunun yıllık miktarı 2,5 milyar lira ile 3 milyar liradır. Yani eski parayla 3 katrilyon. Şimdi biz 'e-belediye' diye bir yazılım yapıyoruz. Bütün belediyelere bunu biz kendiliğimizden yaptığımız yazılımı modüllerle, 68 modül yapıyoruz. Artık vatandaşımız belediyeye gittiği zaman yanında sadece eğer işlemlerinde resme ihtiyaç varsa resim ve nüfus kağıdını getirdiği zaman tapuyla, Maliyeyle, Sağlık Bakanlığıyla, nüfusla, MERNİS'le ve daha birçok kurumla entegre olabilecek. Hani eskiden belediyeye giderken annelerimiz, babalarımız bir poşetin içerisine her şeyi doldurur götürürdü. Hiçbir şeye ihtiyaç olmayacak."
Haberin devamı iiçin:https://www.haberler.com/mujdeyi-verdi-simdi-yandilar-noterlerde-olacak-11519796-haberi/
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri