TÜGVA'dan Ortaokullarda Hadis Yarışması

TÜGVA'dan Ortaokullarda Hadis Yarışması

TÜGVA'dan Ortaokullarda Hadis Yarışması
Türkiye
G.Tarihi: 02.11.2019 00:23
2574 Okunma
0
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), öğrencilerin hadisleri öğrenmesi, zihin dünyalarında canlandırması ve bu hadisler ışığında hayatlarını sürdürmeleri amacıyla, Türkiye´deki ortaokullarda öğrenim gören tüm öğrencilerin katılabileceği "Çizimlerle 40 Hadis" adlı resim yarışması düzenliyor.

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah GÖKTEKİN, Türkiye genelinde ortaokullarda öğrenim gören tüm öğrencilerin katılabileceği "Çizimlerle 40 Hadis" yarışması hakkında bilgi verdi. Son başvuru tarihinin 15 Kasım 2019 olarak belirlendiği yarışmada, dereceye giren öğrencilere para ödülü verileceği belirtildi. Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Göktekin, "Türkiye Gençlik Vakfı olarak Türkiye genelinde düzenlenen ve 5, 6, 7 ve 8. sınıfları kapsayan ´Çizimlerle 40 Hadis´ yarışmamız ile gençlerimiz hem hayal dünyalarını ifade etme imkanı bulabilecekler hem de hadisleri öğrenerek hayatlarını daha bereketli geçirebileceklerdir. İçeriği itibari ile gençlerimize çok yönlü bir gelişim ve destek imkanı sunan yarışmamıza Bulancak’taki genç kardeşlerimizin yoğun katılım göstermesini bekliyoruz" dedi. 

Yarışma hakkında ise TÜGVA Bulancak Ortaokul Koordinatörü Recep Dallı, yarışma ile ilgili başvuru sürecinin internet üzerinden www.tugva.org adresinden yapılacağını vurgulayarak, başvuru detaylarını aktardı. Dallı, "Yarışmamız, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların tüm 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsamaktadır. Yarışmaya katılacak öğrenciler başvuru için TÜGVA web sitesindeki başvuru formunu doldurmalıdır. Başvuru yapıldıktan sonra yarışmacının eseri, ilçe temsilciliğimize getirebileceği gibi posta veya kargo yolu ile TÜGVA Genel Merkezine gönderilmelidir. Yarışmacıya ait olan resmin ön yüzünde hiçbir bilgi bulunmayacaktır. Resmin arka yüzünün sağ üst bölümünde ise öğrencinin adı-soyadı, katıldığı il, öğrenim gördüğü okul adı ve çizdiği hadis yazılacaktır. İl değerlendirmeleri sonrasında Türkiye geneli olarak yapılacak değerlendirmede dereceye girenler ise Türkiye birincisi 7 bin TL, Türkiye ikincisi 5 bin TL, Türkiye üçüncüsü 3 bin TL ödül kazanmış olacak. Yine önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmaya göre Bulancak’tan katılım olan eser sayısına göre Bulancak İlçe Ödülleri de verilmesini planlıyoruz. Dedi.

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri