TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNE İLK DEFA BU KADAR ÇOK YAKLAŞTI

TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNE İLK DEFA BU KADAR ÇOK YAKLAŞTI

TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNE İLK DEFA BU KADAR ÇOK YAKLAŞTI
Türkiye
G.Tarihi: 03.11.2016 22:36
2011 Okunma
0
TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNE İLK DEFA BU KADAR ÇOK YAKLAŞTI
Parlamenter rejimde AK Parti dışında toplumun yüzde 50’sinin hemen hemen her seçimde oyunu alan başka siyasi partinin çıkmadığını anımsatan AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk, bunun gerçekleşmediğini, bunun rejimin değil, AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısı olduğunu belirtti.
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, ülkenin şu anda parlamenter rejimle yönetildiğini hatırlatarak, “Başkanlık sistemi neden bu kadar önemli ? Şu anda parlamenter rejimle yönetiliyoruz. Parlamenter rejimin sıkıntılarını, zaaflarını, dezavantajlarını AK Parti’nin güçlü siyasetinden dolayı hissedemiyoruz." dedi.
Öztürk, Türkiye’nin başkanlık sistemine ilk defa bu kadar çok yaklaştığını söyledi.
Başkanlık sisteminin Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti: "En yüce güç milletin iradesidir. Demokrasi de bu niyettedir. Başkanlık sistemiyle alakalı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘bir referandumla halk buna karar versin’ dedi ve bu kapı açıldı. Kaç yıldır bizim anlatmak istediğimiz gibi rahmetli Necmettin Erbakan, Turgut Özal hatta Süleyman Demirel’in bile 'başkanlık bu ülkede olmalı' dediği bir sisteme Türkiye bu kadar yaklaştı."
Öztürk, Türkiye’de bu zamana kadar 65 kez hükümet kurulduğuna işaret ederek, "Seçimler normalde 5 yılda bir yapılır. Seçimler zamanında yapılsa çok daha az hükümet sayısı olacak. Yani istikrar olacak. Ortalama 1,5 yıl değil daha az süreyle ancak hükümetler kalabilmiş. Bu da ne anlama geliyor. Parlamenter rejimde sık sık seçimler oluyor. Bu da ülkede başarısızlığa, sürekli seçim endeksi, ülke gündeminin olmasına yol açıyor" diye konuştu.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri