YAYLADA YAŞAM MALZEMESİ BIRAKMA...

YAYLADA YAŞAM MALZEMESİ BIRAKMA, BİLMEDEN TERÖRE DESTEK OLMA

YAYLADA YAŞAM MALZEMESİ BIRAKMA...
Türkiye
G.Tarihi: 01.10.2019 22:37
1012 Okunma
0
İçişleri Bakanlığımız tarafından 39 İl Valiliğine talimat göndererek, teröristlerin kış üslenmesi ve yiyecek giyecek bulmalarının önlenmesi için yaşam malzemesi bırakmamaları konusunda vatandaşlara uyarılmasını istedi.

“Yaylada Yaşam Malzemesi Bırakma Bilmeden Teröre Destek Olma” sloganıyla başlatılan seferberlik kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve aralarında Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Ordu valiliklerinde bulunduğu 39 ile “Yayla ve Meralarda Güvenlik Tedbirleri” konulu ve genelge gönderildi.

Bakanlığın yayınladığı genelgede, güvenlik güçlerince yürütülen etkili operasyonlar sonucunda, tedarik süreçleri kopan ve malzeme temin etmede ciddi sıkıntılar yaşayan teröristlerin, hayvanlar için bırakılan kuru ekmekleri bile toplamaya çalıştığı ifade edildi.

Genelgede, “Kolluk kuvvetlerimizce konuya ilişkin alınan her türlü önleyici tedbir artırılarak devam ettirilecek. Vali ve Kaymakamlarımız başkanlığında yapılan halk ve muhtar toplantılarında vatandaşlarımız muhtarlarımız konuya ilişkin uyarılacak bilgilendirilecek. İl, ilçe müftülükleri ile koordinasyon kurulacak, Cuma hutbesinde vatandaşlarımız bilgilendirilecektir. Konuya ilişkin hazırlanan el ilanı kolluk kuvvetlerimizce camilerde, kıraathanelerde, köy odalarında ve vatandaşımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda dağıtılacak, ayrıca yaylalarda yaşayan tüm vatandaşlarımıza tek tek tebliğ edilecek. Yerleşim yerine bağlı yaylası olan köylerde mahallelerde görev yapan öğretmen, muhtar, imamlarımız aracılığıyla, Terör örgütünün ulaşabileceği evlerde, barınma yerlerinde hiç bir şekilde erzak yaşam malzemesi bırakılmamasını sağlamak için vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanacak. Valilik, Kaymakamlık resmi internet sitelerinde, sosyal medya hesaplarında, aynı zamanda yerel basın/yayın organları aracılığıyla konu kamuoyunda duyurulacak” şeklinde tedbirlerin alınması istendi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri