Yerli ve Milli böbrek taşı kırma simülatörü tanıtıldı

Yerli ve Milli böbrek taşı kırma simülatörü tanıtıldı.Dünyada sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanırken, ülkemiz için sevindirici bir adım atıldı.

Yerli ve Milli böbrek taşı kırma simülatörü tanıtıldı
Türkiye
G.Tarihi: 06.04.2020 16:55
2540 Okunma
0
Dünyada sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanırken, ülkemiz için sevindirici bir adım atıldı.

Yerli ve Milli böbrek taşı kırma simülatörünü tanıtan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve MedTRain3DModsim AB proje koordinatörü Emre Huri bu teknolojinin Türk bilim camiasına hayırlı olmasını temenni etti. Firma tarafından teknolojik gelişimle ilgili bir video paylaşıldı.

HURİ: GURURLUYUZ 

Konuyla ilgili Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve MedTRain3DModsim AB proje koordinatörü Emre Huri konuyla ilgili sitemize yaptığı açıklamada, “Dünyanın sağlık açısından zor günler geçirdiği şu günlerde, artık bilinmektedir ki daha iyi sağlık hizmetinin alınması, daha az komplikasyon, daha az maliyet ve daha az hastanede kalış süresi için şart olan “EĞİTİM” temelli çalışmaların temeli “CERRAHİ SİMULATÖR”lerdir.

Ülkemizde bir TÜBİTAK proje süreci olarak başlayan ve ilk prototip çalışmaları genç mühendisler tarafından yapılmış ürolojide kapalı yolla endoskopik böbrek taşı kırma/çıkarma cerrahi simulatörünün kısa bir videosunu paylaşıyorum.
Son ürünün hazırlanması, gerçek veriden 3D modellenmiş organ tasarımları ile cerrahi , VR ve AR uygulamalarını proje kapsamında bir arada gerçekleştireceğiz. MedTRain3DModsim AB proje tecrübelerimizi artık ülkemizde ilk olarak üretilecek yerli-milli Medica-UROSIM simulatörüne katacağımız için gururluyuz.
Ülkemize , bilim camiasına hayırlı olsun! “Bilimi, bugünkü bilimin dar çerçevesinden çıkarıp bilim üstüne getirdiğimiz an, tam bilim olur” denildi.
Kaynak:http://hatayinternettv.com/haber/yerli-ve-milli-bobrek-tasi-kirma-simulatoru-tanitildi-167356
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri