​BÜYÜKLİMAN’DAKİ BAŞKANLARDAN BUNLARI BEKLİYORUM

BÜYÜKLİMAN’DAKİ BAŞKANLARDAN BUNLARI BEKLİYORUM
31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Büyükliman dediğimiz bölgede hiçbir sorun yaşanmadan belediye başkanları görevlerine başladılar.
Ancak, her dönem olduğu gibi ilk bir ay ilçeden gelen ziyaretçileri karşılamak ve uğurlamakla, 15-20 gün de dışarıdan gelen misafirleri karşılamakla geçer. Sizin anlayacağınız başkanlar işlerine tam manasıyla iki aydan önce başlayamazlar.
Başkanlar seçime girerken bir takım vaatlerde bulundular. Şimdi halk haklı olarak bu vaatlerin takipçisi olacak.
Özellikle Beşikdüzü İlçesinde üst üste 3 dönem belediye başkanlığı yapan yok. Halk gidişatı beğenmediği zaman değiştiriyor.
Son yıllarda Vakfıkebir de öyle görünüyor. Rahmetli Sabri Bahadır’dan sonra seçilen Yunus Halis Mollaahmetoğlu, ardından Hayri Birinci iki dönem başkanlık yaptılar. Şimdi ise Muhammet Balta ikinci döneme başladı. Gelecek seçimde işi zor.
Bu seçimi garanti kazanır gözüyle bakanlar, karşısına çıkma gereği duymadılar. Duyumlarımıza göre bir sonraki seçim öyle olmayacakmış.
Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Tonya, Beşikdüzü, Şalpazarı, Eynesil, Görele’ye seçilen belediye başkanlarından hiçbiri,vaatleri arasında kültürel anlamda bir proje ortaya koymadılar. Her dönem yapılan sıradan vaatler.
Her ne yaparsanız yapın basın olmadan hiçbir hizmetinizi halka duyuramazsınız. Benim bir sözüm vardır. “Basınsız yapılan iş, anfisiz çalınan saza benzer” diye. Bir yerde bir saz çalsanız ancak etrafınızdakiler duyar. Eğer sazınızı anfiye bağlarsanız sizi çok uzaktakiler de duyar. Yani yaptığınız işi basınla paylaşırsanız, hizmetinizi sadece gören değil, gören görmeyen bir çok insana ulaşırsınız. Aynen anfiye bağlanmış saz gibi. Başka türlü ne yaparsanız yapın sesinizi, hizmetinizi duyurma şansınız yoktur.
Onun için diyorum ki, bütün belediye başkanları basında görev yapanlara sahip çıkmalı. Sadece onlara mı?Yazarına, şairine, sanatçısına da sahip çıkmalı. Kısaca kültürüne sahip çıkmalı. Belediye adına halk müziği korusu, halkoyunları ekipleri kurmalı. Dahası belediye tiyatrosu kurmalı. Malzeme lise gençliği. Tükenmek bilmeyen bir malzeme var. Bu malzeme işlenmeli. Bu faaliyetler öyle fazla masraf gerektirmeden yapılabilinir.
Ben bu hizmetleri önemsiyorum ve Büyükliman’da seçilen belediye başkanlarından bekliyorum.
Başkanın işi sadece klişe işler yapmak değildir. Bunlar ve bunlara benzer işlere de el atması gerekir. Bizlere hatırlatmak düşer. Gerisi kendilerine kalmış.
Ahmet SARAÇ
horongazetesi@hotmail.com
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri