“Bir ezan bir milletin kaderini değiştirmiştir”

“Bir ezan bir milletin kaderini değiştirmiştir”

Okunan ezan- ı Muhammediye yönelik gerçekleştirilen alçakça eylem, bana yıllar öncesinde Marmara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi'nde öğrenci iken hocamız merhum Ali Murat Daryal’ın anlattığı bir hadiseyi hatırlattı.

Bu vesile ile paylaşmak istiyorum:

Çanakkale’de savaşın acı ve ızdırabı iyice yükselmişti.
Düşman güçler birliklerimizi çepeçevre kuşatmış, güneşin doğmasıyla beraber büyük bir mücadele başlayacak ve bu mücadele sonunda oluşacak şehadet mertebesinin kaçınılmaz olduğu mehmetçiğin düşünce ufuklarında iyice belirmiş, şehâdete koşmanın aşk ve heyecanı gönüllerini iyice kaplamıştı.
Sabah ezanı vakti gelmiş ve mümin gönüllerde şehâdet öncesi yüce Rabbimizin huzurunda divan durma, huzura yönelme arzusu oluşmuştu.
Sesi güzel, Hafız bir mehmetçik kumandanın yanına yaklaşır ve bir talepte bulunur: 
“Kumandanım, güneşin doğmasıyla beraber bizim için şehâdet kaçınılmazdır, müsadeniz olursa şu tepenin üstüne çıkıp bir sabah ezanı okumak istiyorum” diyerek arzusunu iletir. 
Kumandan buna razı olmaz, mevziden çıkmasına müsaade etmek istemez fakat hafız olan mehmetçik bu talebinde ısrarcı olunca kumandan istemeyerekte olsa izin verir.
Böylece yüksek bir tepeye çıkan hafız yanık sesiyle sabah ezanını okur. Ezanın okunmasıyla düşman cephesinde büyük bir hareketlilik başlar.

Hani Mehmet Akif diyordu ya:

"Eski Dünya, Yeni Dünya bütün akvam-ı beşer

Kaynıyor kum gibi, Mahşer mi, hakikat mahşer.

Yedi iklimi cihânın duruyor karşında,

Osrtralya’yla beraber bakıyorsun ; Kanada!

Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk.

Sade bir hadise var ortada : Vahşetler denk.

Kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi bilmem ne belâ..."

İngilizlerin Hint bölgesinden kandırarak getirdikleri binlerce Müslüman, ezan-ı Muhammediyi duyar duymaz derhal silahlarını bırakır, ve geri çekilir. Onların silah bırakıp çekildiği noktadan güneşin doğuşuyla beraber Osmanlı evlatları, mehmetçiklerimiz kuşatmayı tersine çevirmiş ve Çanakkale'yi geçilmez kılmıştı.

Ezanın okunması ile beraber karşılarındaki savaştığı insanların Müslüman Osmanlı askerleri olduğunu günler sonra anlamıştı garip / kandırılmış Hint Müslümanları...

İşte o ezanın bereketi, rahmeti ve aşkıyla alınan bu topraklar, Müslümanlara vatan olarak emanet edilmişti.

Bu tarihi şuur ve idrakten habersiz olan zavallıların minarelerimizden okunan ezanı boykot etmeleri ne kadar acı bir durumdur.
Rabbim hidâyet ve istikâmet versin...

Alıntı : Bünyamin Albayrak
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri