Zekeriya Peygamber

İsrail oğullarında gönderilen Peygamberlerden biri de Zekeriya (a.s)’dır. Zekeriya peygamber, O zamanların Yahudilerinin de değer verdikleri Beyt-il Makdis’te insanların putları bırakarak Allah (c.c)’ın varlığına iman etmeleri yönünde tebliğde bulunan bir peygamberdir. Zekeriyya bin Âzan bin Müslim bin Sadun olup, soyu Süleyman aleyhisselama ulaştığı rivayet edilen Peygamber, dostu İmran’ın Kızı Elisa ile evlenmiştir. Elisa ile Hz. Meryem kardeştiler. Hz. Zekeriya (a.s)’ın hayatında yer verilen Hz. Meryem Hz. İsa (a.s)’ın annesidir.
İnsanları Allah’a kulluk etmekle mükellef olan Zekeriya (a.s) uzun süre halkın sapkınlıklarından vazgeçerek Allah’ın birliğine iman etmeleri için çaba gösteren bir peygamberdir. Hz. Meryem kıssasında da çokça ismi zikredilen peygamber 120 yaşlarına gelmesine rağmen soyunu sürdürecek bir evladının olmamasından yakınmaktaydı. Bunun üzerine dua eden Zekeriya (a.s)’ya o yaşında Yahya adında bir oğul müjdelenmiştir. Zekeriya peygamberin hayatından kesitler, Meryem suresinde geçmektedir. Hz. İsa (a.s)’nın doğumundan sonra İsrail oğullarının Hz. Zekeriya’ya karşı besledikleri kinlerinden dolayı rahatsız etmeye başlamışlar ve sonunda Allah’ın peygamberini şehit etmişlerdir.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri