Yemediği Horozun Sesini Dinlemeyenler

 Bu yazıya bir anekdot ile başlayayım. Küçüklüğümde bizim oralarda küçük ve büyük baş hayvan ticareti yapan biri vardı. Her defasında sattığı mallarda karşısındakini aldatırdı. Zaman zaman rahmetli dedemle de ticaret yaparlar onu da aldatırlardı. Ben küçüktüm ama dedemin dedikleri hep aklımda kaldı. Oğlum derdi “bunlar var ya bunlar yemedikleri horozun sesini dinlemezler. Mutlaka öyle eder böyle eder o horozu bulup keserler, sonra da afiyetle yerler” derdi.

Bugünlerde İSMMMO(İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası) meslektaşlarımıza hararetle onur belgesi dağıtıyor. Esasında bu tür belgeler aidiyet duygusunu artırmak, üyesinin unutulmadığını belirtmek için güzel şeyler. Bundan 3-5 yıl önce 20. Yıl Onur Belgesi almış biri olarak buna karşı çıkmamız elbette düşünülemez. Ancak çok meşhur bir söz var ya “düğün değil bayram değil; eniştem beni niye öptü” diye. Yapılan iş tam da bunun gibi bir şey. Esasında bizden sonra her yıl 20. Yıl belgeleri dağıtılsa bu bir gelenektir diyeceğim ama o da değil. Durup dururken 10. Yıl belgesi dağıtmak da neyin nesi oluyor. Ben alanlar yönünden olaya bakmıyorum. Alan kişi yıllarca üyesi olduğu bir kurumdan belge alıyor bu onun için güzel bir anı olarak muhafaza edilmesi ve unutulmaması gereken bir olay.

Ancak belgeyi veren yönünden önemli bir olay, bu. Bilindiği gibi bizim oda başkanı 26. Yılını doldurarak emekliliğe ayrılıyor. Hayır, hayır yanlış anlamadınız bizim başkan Emeklilikte Yaşa Takılanlar grubuna dahil değil. Başlangıcı memuriyet, devamı da bağkur olduğu için o gruba girmeden emekli oluyor başkanımız. O güzel SEKSENLER dizisinde Rukiye Anne her önüne gelene “sigortan var mı?” diye soruyor ya onun gibi bir şey. Bizimki de seksenlerin başında yaptırdı sigortasını, şimdi emekli oluyor. Neyse konumuz bu değil ya nereden takıldık bu işe…

Bizim başkan hep başkan ya, şimdi yeni bir başkan seçtirecek onun için çalışıyor. Bize kürsülerden az zılgıt çekmemişti, kaldığı yerden devam etmek üzere geliyor başkan adayımız. Onu topluma şirin göstermek üzere düzenlenen ve binlerce kişinin elinin sıkılması hedeflenen bu senaryo belge dağıtma törenlerinde o bölgede bulunan ilçe temsilcileri de zoraki gülücükler dağıtarak sahnedeki yerini alıyor. Belgeyi alan, eski başkan, yeni başkan adayı ve ilçe temsilcisinden oluşan fotoğraflar gülücükler dağıtılarak çekiliyor ve sosyal medyaya servis ediliyor. Belgeyi alanın yüzlerce binlerce arkadaşı tebrik ve teşekkürler yağdırırken seçim reklamları da bedavaya getirilmiş oluyor.

Şimdi yapılan iş etik mi desem herkes bana kıs kıs gülecek. Bu devirde etik olan ne var ki diyecekler. Seçimlere iki ay kalmışken oda bütçesinden son bir defa daha hovardalık yapmanın etiği mi olurmuş! Oysa kazın ayağı hiç de öyle değil. Aralarından ayrılan Turgay Kanarya, kurduğu Bağımsız Mali Müşavirler Grubu ile Çağdaş Grubun oyunu büyük oranda alacak gibi. Çok kısa zamanda binlerce kişilik toplantılar yaptılar ve bütün ilçelerde meslektaşları ziyaret ettiler.

Bugünlerde birileri nazınızı çekiyor, size belge dağıtıyor diye sakın ola kanmayın. Onların tek derdi bir dönem daha iktidarda kalmak, bu dönem boşta kalacak Yahya başkanı TÜRMOB’a başkan yardımcısı yapmak. Bakalım ona güçleri yetecek mi, bekleyip göreceğiz
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri