31 MART SEÇİMİ YAZILARI (1)

CHP- İYİ Parti ‘ittifak’ görüşmelerinde sürpriz bir sonuç çıktı.
Giresun’da İYİ Parti başkan adayı göstermeyecek.

Partinin aldığı kararla işadamı Harun Cici adaylıktan çekildi.
Oysa iki partinin ittifakında başlangıçta Giresun yoktu. Hatta Cici, Koray Aydın’la görüşerek aday olmuştu.
Her halde böyle uygun görüldü, Giresun üzerinden bir pazarlık ve alışveriş yapıldı.
CHP şansını ve oy oranını yükseltmek için daha önce en yetkili ağızdan riskli görülen ‘kaybediyoruz’ denilen Giresun’un da ittifak kapsamına alınmasını istemiş olabilir. 
 
Neyse, olan bankacılığından beri tanıdığım Cici’ye oldu. Eğer aday olsaydı, kendini tanıtır, sevdirir ve partisi de canı gönülden çalışırsa iyi de oy da alırdı. Umarım çıktığı siyaset yolunda ileride yeniden değerlendirilir, başka kimliklerle yürür. 
Bu arada umarım bu süreçte kendini siyasetin dışında konumlandırarak gazetecilik, yayıncılık alanındaki projelerini gerçekleştirme fırsatı bulur. 
 
Şimdi merak edilen konu şu:
Bir önceki genel seçimde merkezde AKP’den sonra ikinci parti olan, milletvekilliğini kıl payı kaçıran Orhan Erzurumlu İYİ partinin oyları, şimdilik ortada; hangi partiye yönelecek, bunu zaman gösterecek.
Ama 31 Martta kazanan tarafı bu boşta kalan, boşta gezen oylar belirleyecek. Gözlemlerime göre bu oylarla kararsızların oyu şu anda oy verecek seçmenlerden daha fazla. En keskin partililer de bile bir umarsızlık var.    
Sonuç olarak, bu son gelişmeyle birlikte seçimin iki şanslı tarafı başbaşa kaldı. Hele de ittifak gerçekleşirse, ki öyle görülüyor, MHP adayı da çekilirse CHP- AKP eşit şartlarda yarışa başlayacaktır. Bu tezimi bir önceki seçimde, seçmen yoğunluğu olan merkez mahallerinde AKP’nin birinci olması güçlendiriyor.
Yani hiçbir parti için seçim çantada keklik değil.
Bundan sonra başarıyı etkileyecek en önemli faktör ise iki partinin adaylarının ortaya koyacağı performanstır. 
Bununla birlikte, kendi partisinde uzlaşı ve birlikteliği, koordinasyonu sağlama becerisi gösteren, strateji geliştiren, kenti yönetme politikalarındaki inandırıcılığı, güvenilirliği olan ve kentte karşılığı olan, sevilen, saygın, ahlak, erdem, vizyon ve misyon sahibi bir meclis listesiyle göreve talip olan adayın başarı şansı daha yüksek olacaktır. 
Giresun seçmeninin adayları değerlendirme ölçüsü de partisinden çok bunlar olacaktır.
Geri kalan görüşlerimizi bir sonraki yazıya bırakalım…
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri