CHP Milletvekillerinin Karadeniz gezileri devam ediyor.

CHP Milletvekillerinin Karadeniz gezileri devam ediyor.

CHP Milletvekillerinin Karadeniz gezileri devam ediyor.
eynesil
G.Tarihi: 26.07.2021 20:56
1202 Okunma
0
CHP Milletvekillerinin Karadeniz gezileri devam ediyor.
Program çerçevesinde Eynesil’e gelen İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve İl Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Uzun Eynesil İlçe Başkanı Erhan Cebeci ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulundular.  Eynesil Esnaf Odasında Oda Başkanı Hasan Kırlak’ i ziyaret eden ekip daha sonra esnafları da gezerek sorunlarını dinledi. İlçedeki incelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin,” CHP ve millet ittifakı iktidarında sorunlar çözülecek” dedi.  
Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Karadeniz turundayız. Karadeniz Bölgesi'ndeki illerimizi geziyoruz.  Ordu’da 40 milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte Ordu il merkezi ve ilçelerinin tamamını gezdik,  dolaştık.  Giresun'da da 37 milletvekilimiz ile birlikte sahadayız. Esnafımızı geziyoruz,  vatandaşlarımızla sohbet ediyor, doğrudan temas sağlıyoruz.  Sorunlarını dinliyoruz. Bize dönük eleştiri ve özeleştirilerini, düşüncelerini,  ülke ile ilgili düşüncelerini direkt kendilerinden duymak istiyoruz.  Gördüğünüz manzara şudur: Biz Türkiye'nin bütün illerinde geziyoruz.  Bu 21. ilimiz.  Daha çok, az milletvekilimiz olan ya da hiç milletvekili çıkartamadığımız illeri geziyoruz.  Doğu, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi  başta olmak üzere. Sorunlarımız Türkiye’nin her bölgesinde hemen hemen aynı. Başta işsizlik. Özellikle genç işsizlik. Daha da önemlisi üniversite mezunu nitelikli işsizlik Türkiye’nin en büyük sorunu haline gelmiş. Bunu çok net bir şekilde sahada görebiliyoruz. İkinci sorun şu:  Ekonomik sorunlar.  Tabii bu işsizliği de tetikleyen bir sorun. Esnafımız halinden memnun değil.  İnsanlar geçim derdine düşmüş. Vergisi sigortası, BAĞ-KUR’unu ödeyemez hale gelmiş. Vergilerle boğuşur hale gelmiş.  Bilmem kaçıncı kez yapılandırdığı borcunu taksitlerini ödeyemediğim için yeniden icralık olmuş esnaf ile karşı karşıyayız.  Özellikle Eynesil’deki küçük esnafımız büyük zincir marketlerin her sokakta olmasından şikâyetçi, onlarla baş edemez, rekabet edemez hale gelmişler.  Bunu biz CHP olarak geçmişte ön görmüştük, zincir marketlerin mahalle içine, sokaklara girmesi küçük esnafın sonu olacağını söylemiştik. Bunu da üzülerek görüyoruz. Bu da Eynesil için ciddi bir sorun haline gelmiştir. 
Diğer bir sorunumuz da; adalet.  Türkiye’nin sorunu, bu bölgenin de sorunu, herkesin sorunu. Bu ülkede insanların ekmeği suya ihtiyaç duyduğu kadar adalete ihtiyaç duyduğunu, muhtaç olduğunu çok net üzülerek görüyoruz.  Ama inanıyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi millet ittifakının iktidarında bu sorunların üstesinden geleceğiz. Bu ülke zengin bir ülke.  Bu ülkenin kaynakları, bu ülkenin yoksullarına, işsizlerine, emeklisine yeter de artar bile. Yeter ki siz bu ülkeyi yöneten iktidar olarak bu ülkenin kaynaklarını kimin lehine kullanacağınıza karar verin.  Gördüğümüz şu 19 yıllık AKP iktidarı bu ülkenin zenginliği bu ülkenin kaynaklarını bir avuç sermayedara,  beşli çete adına dediğimiz yapıya teslim etmiş durumda. Millet ittifakı  iktidarı o kaynakları alacak halk için kullanacak, emekliler, gençler için kullanacak. Umutluyuz, CHP’ye ciddi bir yönelim var. Bunu fark ediyoruz, AKP iktidarından ciddi bir kopuş ve kaçış var. Bunu sahada çok net görebiliyoruz. 
İnanıyoruz ki, CHP ve millet ittifakı iktidarında adalet yerini bulacak, insanlar huzurlu yaşayacak, gençlerimiz gözünü yurtdışına dikmeyecek, yurt dışına kaçmanın yollarını aramayacak. Kendi ülkesinde kalıp kendi ülkesine faydalı bir evlat olacaktır” dedi.















AHMET CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri