30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
Eynesilhaberleri
G.Tarihi: 11.09.2021 06:59
640 Okunma
0
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI 

Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, milletimizin bağımsızlığını müjdeleyen ve şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünü kutlama programı tüm yurtta olduğu gibi Eynesil’de de törenlerle gerçekleşti.
 
Çelenk sunumu ile başlayan törene; Eynesil Kaymakamı İdris Koç, Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 
Çelenk sunum töreninden sonra iki öğrencinin şiir okumasının ardından günün anlam ve önemi Mustafa Yüksel İlkokulu Sınıf Öğretmeni Bayram Keleş tarafından gerçekleştirildi. 
Milletlerin esareti üzerine kurulmuş olan kurumlar, her tarafta yıkılmaya mahkûm olduğunu belirten Keleş,” 99 yıl önce milletimiz, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele sonucu başarıya ulaşarak adeta destan yazmış ve bağımsızlığını, özgürlüğünü kazanmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın üzerinden neredeyse bir asır geçmesine rağmen Mustafa Kemal Atatürk'ün milli egemenlik, bağımsızlık ve demokrasiye verdiği önem bugün bile hayati bir önem taşımaktadır. 
 Aziz Atatürk, şehitlerimizin kanlarıyla kurduğun bu aydınlık Cumhuriyeti, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve kollayıcısı Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, en birincil görev cumhuriyet aşkıyla nesiller yetiştirmek olan biz öğretmenler sonsuza kadar yaşatma azmi ve kararlılığındayız. Bu kutlu günde baştan milli mücadelemizin lideri ve Türk Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi. 


Ahmet Ceylan
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri