EYNESİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJE OKUL KAPSAMINA ALINDI

EYNESİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJE OKUL KAPSAMINA ALINDI


EYNESİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJE OKUL KAPSAMINA ALINDI
Eynesilhaberleri
G.Tarihi: 01.07.2022 11:38
984 Okunma
0


EYNESİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJE OKUL KAPSAMINA ALINDI

Eynesil Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin proje okulu olma isteği Milli Eğitim Bakanlığınca uygun görüldü.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eynesil AK Parti İlçe başkanı Hüseyin Mürtezaoğlu “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin her alanda gelişmesi için çaba sarf etmekteyiz. İlçemizin eğitim alanında önemli bir ihtiyaç olarak gördüğümüz ortaokul sonrası, ilçede bulunan öğrencilerimizin tercih edecekleri nitelikli bir lisenin olmaması büyük bir eksiklikti. Bu amaçla, yeni binasına taşınan Eynesil Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Fen ve sosyal bilimler programı uygulayan proje okulu olabilmesi için yaptığımız başvurumuz Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından kabul edilerek onaylandı. Bu karadan sonra ilçemizdeki Eynesil Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla öğrenci alan okullar statüsüne girmiş oldu. Normal öğrenci kayıtlarımızın yanı sıra, bu eğitim öğretim yılından itibaren okulumuz Lise Giriş Sınavı(LGS) tercihlerinde de yer alacaktır. Ortaokulu bitiren gerek ilçemiz öğrencileri ve gerekse diğer il ve ilçelerden öğrenciler de artık LGS ile okulumuza gelebileceklerdir. Bu vesileyle okula görevlendirilecek öğretmenlerin de tecrübeli ve başarılı öğretmenler arasından görevlendirilmesinin önü açılmış oldu.
İlçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Talebimizi uygun görerek olumlu sonuçlanmasını sağlayan başta Milli Eğitim Bakan yardımımız Dr. Nazif Yılmaz’a, gayretleriyle desteklerini esirgemeyen Giresun İl Milletvekillerimiz Cemal Öztürk, Kadir Aydın, Sabri Öztürk ve AK Parti Giresun İl Başkanımız Kenan Tatlı’ya ilçem adına teşekkür ediyorum.” dedi.  Haber:Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri