MÜRTEZAOĞLU “ÇALIŞMALARIMIZ EYNESİL İÇİN”

Ak Parti Eynesil İlçe Başkanı Mürtezaoğlu göreve geldikten bu yana ilçe için çalıştıklarını belirtti.

MÜRTEZAOĞLU “ÇALIŞMALARIMIZ EYNESİL İÇİN”
Eynesilhaberleri
G.Tarihi: 02.04.2022 08:00
2120 Okunma
1

Ak Parti Eynesil İlçe Başkanı Mürtezaoğlu göreve geldikten bu yana ilçe için çalıştıklarını belirtti.

“ÇALIŞMALARIMIZ EYNESİL İÇİN”
Ak Parti Eynesil İlçe Başkanı Hüseyin Mürtezaoğlu Ankara’daki temasları hakkında bilgi verdi. 
Ankara’da yaptığı birçok görüşmelerin olumlu yönde karşılık bulduğunu belirten Başkan Mürtezaoğlu,”Ekim 2020 de başkanlığa atamam yapıldıktan sonra, hiç zaman kaybetmeden ilçemizin sorunları il ilgili olarak çalışmalara başladık. İlk Ankara ziyaretimizde Giresun milletvekillerimiz ile istişarelerde bulunduk. İlk olarak ilçemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan toplu konut yapılması ile ilgili olarak çalışmalar başlattık. TOKİ yapılmaya müsait olan arsa sahipleri ile görüşerek, Belediyeden de bu yerlerin konut yapılmasına uygun olduğu yönünde yazılar ile krokileri alınarak ilgili makamlara teslim ettik. Bu süreç devam etmektedir. En son Ankara’daki görüşmelerimizde arazi üzerindeki çalışmaların önümüzdeki Mart-Nisan aylarında başlatılacağı bize bildirildi. İnşallah yakın zamanda ilçemize TOKİ evleri yapılmış olacak.”
HASTANE STATÜSÜ YÜKSELECEK 
“Hastanemiz bilindiği gibi E3 statüsünde yapılmıştı. Biz hastanemizin E1 statüsüne yükseltilmesi yönünde Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. İlçemizin nüfus yeterliliği olmadığı için E1 statüsünü yükseltilmesi uygun görülmedi. E 2 statüsüne yükseltilebilineceği belirtildi. Bu konuda da tekrar girişimimiz oldu. Gerekli yazışmalar tamamlandı. Hastanemiz şimdilik E 2 ye yükseltilecek. Hedefimiz ileriki günlerde hastanemizi E1 statüsüne yükselmek olacaktır.     
DOĞALGAZ 2023’DE 
“Bilindiği gibi bölgemizde doğalgaz ile ilgili çalışmalar var. İlçemiz ile ilgili olarak da bu konuda da girişimlerde bulunduk. Giresun için doğal gaz için yapılan planlamada Eynesil, Çamoluk ve Çanakçı ilçeleri kapsam dışında tutulmuştu. Bizim girişimlerimiz neticesinde 2023 yılı programına alındı. Doğalgaz projemiz İnşallah 2023 yılında geçecektir.”  
GENÇLİK MERKEZİ VE HALI SAHA YAPILACAK
“İlçemiz için öncedenbelirlenmiş bir Gençlik Merkezi projesi vardı. Küçük ve tek katlı yapılması planlanan Gençlik Merkezi Projesinin Eynesil’e uygun olmadığını gördüm. Diğer ilçeler için ihaleleri yapıldı. Biz olur vermediğimiz için, bizim ihale yapılmadı. Ankara'da milletvekillerimiz ile birlikte,  bakanlık nezdinde bir görüşmemiz oldu. Bakanımızdan iki katlı, daha büyük olan Gençlik Merkezinin ilçemize yapılması yönünde talebimiz oldu. Bu talebimiz kabul edildi.Ayrıca Bakanımızdan Eynesil ilçemize bir halı saha yapılmasını da istedik. Bakanınız sağ olsun gerekli özveriyi göstererek gerekli talimatlı verdi. Giresun Spor İl Müdürlüğü'ne yazısı geldi.  Şu anda iki katlı Gençlik Merkezi projesinin çalışmaları yapılıyor.  İnşallah bunu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. 
Ankara’daki bu görüşmelerden sonra dönüşte Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Latif Karadeniz ile bu konularda görüşmemiz oldu. Sağ olsun başkanımız sahilde, bir buçuk dönümlük halı saha yeri ve iki dönümlük de gençlik merkezi yeri için çalışmalar yapacağız.” 
HALK BANKASI AÇILACAK
“Bizim öncelikli ve olmazsa olmazımız olan diğer bir isteğimiz ise Halk Bankası'nın Eynesil’e şube açılması idi.  Milletvekilimiz Cemali Öztürk'ün katkıları ile Halk Bankası Genel Müdür ile beraber bizzat görüşerek kısa zamanda Halk Bankası'nın yapılması yönünde sözünü almıştık. Bu konudaki çalışmalar devam etmektedir. Kısa bir süre sonra ilçemize Halk Bankası şubesi açılmış olacaktır.” 
İleriki günlerde açıklayacak olduğumuz daha birçok çalışmalar ile ilgili temaslarımız devam etmektedir.  Çalışmalarımızda bizlere yardımlarını esirgemeyen, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na, Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Sayın Ahmet Dilsiz’e, Milletvekillerimiz Sayın Cemal Öztürk ve Sayın Sabri Öztürk’e, Sayın Kadir Aydın’a Ak Parti İl Başkanımız Sayın Kenan Tatlı’ya çok teşekkür ediyorum.” Ahmet CEYLAN

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri