“ESNAF İLE TACİR AYRIMI HAKSIZ REKABETE NEDEN OLUYOR”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu

“ESNAF İLE TACİR AYRIMI HAKSIZ REKABETE NEDEN OLUYOR”
Giresun
G.Tarihi: 01.02.2022 19:48
845 Okunma
0
“ESNAF İLE TACİR AYRIMI HAKSIZ REKABETE NEDEN OLUYOR”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, esnaf ile tacir ayrımının haksız rekabete neden olduğunu bildirdi. Devletin finansal desteklerinde yaşanan esnaf-tacir ayrımının eleştirileri de beraberinde getirdiğini ifade eden Çakırmelikoğlu, pandemi sürecinin tüm işletmeleri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Giresun TSO Başkan Çakırmelikoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı bir birinden bağımsız ve bir çok meslek dalını kapsayan 6 bine yakın üyeleri bulunduğunu kaydetti.

“Bunların arasında ülkemizin ihracatçı firmaları ile kendi yağında kavrulma mücadelesi veren gerçek kişi işletmeleri de mevcuttur” diyen Çakırmelikoğlu, “Sadece Ticaret Odasına kayıtlı olmasından dolayı büyük işletme olarak değerlendirilmeleri, yan yana aynı işi ve aynı ciroyu yapan işletmelerin farklı uygulamalara maruz bırakılmalarına neden olmaktadırlar. Bu durum haksız rekabeti ve yoğun eleştirileri de beraberinde getirmektedir. Temennimiz yan yana aynı işi yap işletmelerin koşullarının iyileştirilmeleridir. Haksız uygulamalara tabi tutulmadan esnafında tüccarında aynı haklara sahip olmasının stratejisi oluşturulmalıdır.” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri