KATI SIVI ATIK TESİS ALANI İNCELEMEYE ALINDI

Çavuşlu Katı Sıvı Atık tesis alanını incelemeye aldı.

KATI SIVI ATIK TESİS ALANI İNCELEMEYE ALINDI
Giresun
G.Tarihi: 14.06.2021 06:02
1500 Okunma
2


GİRESUN VALİLİĞİ'NDEN ÇAVUŞLU'DAKİ ÇÖP TESİSİNİ TEMİZLEYEN RAPOR

Giresun Valiliği Çavuşlu Katı Sıvı Atık tesis alanını incelemeye aldı.

Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ve beraberindeki heyet tesislerinde çevre kirliliği iddiaları ile ilgili incelemede bulundu.
GİRESUN VALİLİĞİ'NDEN ÇAVUŞLU'DAKİ ÇÖP TESİSİNİ TEMİZLEYEN RAPOR

GİRESUN VALİ YARDIMCISI BAŞKANLIĞINDAKİ HEYET İNCELEME YAPTI

Tanrıseven, yaptığı değerlendirmede, “Sayın Valimiz Enver Ünlü konuyu hassasiyetle takip ediyor. Bu incelemedeki amacımız, tesisin mevcut durumunu yerinde incelemek, gerekli denetimleri yapmak ve yapılacak tespitlerle varsa aksayan yönlerin ilgili kurumlarca giderilmesini sağlamaktır. Teknik arkadaşlarımız detaylı raporlarını hazırlayacak. Üniversitelerden de bu konuda gerekli desteği alacağız. Vatandaşımızın sağlığı birinci derecede önemlidir” diye konuştu.

 “EKSİKLİKLER GİDERİLECEK”

Heyetin hazırladığı raporda, çöp alanında topraklamanın devam ettiği, tüm gazların enerji üretim tesislerinde yakıldığı ve kötü kokunun minümum sevyeye indirildiği belirtilirken, dereye çöp sızıntısı iddiaları rededilerek, “kaynaktan dereye berrak su akıyor, canlı yaşamı devam ediyor” ifadelerine yer verildi.
Rapoda, “Tesiste, Valilik tarafından bildirilen diğer tüm eksikliklerin bir yatırım programı doğrultusunda tamamlanacağı ve tesisin en kısa sürede benzerleri arasından örnek bir tesis olacağı bildirildi” denildi.
9,11 hektarlık alan üzerinde kurulan ve Serenti Enerji A.Ş. tarafından işletilen tesisteki incelemeye; Görele Kaymakamı Murat Özdemir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Hıdır, DSİ 226. Şube Müdürü Ogün Şükrü Turan ve ilgili kurumların teknik personeli de katıldı.UFUK KEKÜL







 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
msafir2 yıl önce
Nesini inceleyeceksin geldiği yere götürsene.kendi evlerinin önündeki çöpü bizim evin önüne döktüler! Nerde kaldı müslümanlık O SUDAN ABDES BİLE ALINMIYOR.neden bahsediyorsunuz..pis koku koku koku durulmuyor .
Karadenizin feryadı 2 yıl önce
Çavuşu çöp tesisi için alınacak en kesin önlem bu tesisin acilen burdan kaldırılmasıdır..! Güzelim belde çöp tesisi ne feda edildi..!bazı günlerde otomobille beldeden transit geçerken bile ,maske olduğu halde belde girişinden, görele ye yaklaşana kadar maskeli olduğunuz halde, arabanın camları kapalı olduğu halde dayanılamayacak kadar 'pis koku' tüm beldeyi kaplamış oluyor..! Yazık değilmi.! Bu tesisi harşıt vadisinin yukarı kesimlerine kurmalı,sahilden uzak olmalı.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri