Giresun’a 162 Milyonluk Yatırım Başvurusu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, 25 Mart 2022’ de sona eren çağrı döneminde toplam yatırım tutarı 162 milyon TL olan 46 projenin başvurusunu aldı.

Giresun’a 162 Milyonluk Yatırım Başvurusu
Karadeniz
G.Tarihi: 06.05.2022 00:10
1001 Okunma
0
Giresun’a 162 Milyonluk Yatırım Başvurusu
Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, 25 Mart 2022’ de sona eren çağrı döneminde toplam yatırım tutarı 162 milyon TL olan 46 projenin başvurusunu aldı.

Her çağrı döneminde bir önceki döneme göre ciddi oranda artış gösteren proje başvuruları, projelerin onaylanması ve herhangi bir sıralama kriterlerine takılmaması halinde başvuru sahiplerine %18 KDV muafiyetiyle birlikte 114 milyon TL hibe desteği sağlıyor.
TKDK tarafından çağrı döneminde; Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde 2 adet, Arıcılık Üretim, İşleme ve Paketleme 3 adet, Zanaatkârlık – Cam, Metal, Ahşap, Tekstil işlerinde 18 adet, Turizm – Konaklama ve Yeme İçme Tesislerinde 10 adet, Yenilenebilir Enerji – GES 13 adet olmak üzere toplam 46 projenin başvurusunu alındı.
IPARD Programı’nın uygulandığı 42 il arasında sosyo ekonomik gelişmişlik sırasında Giresun 38. sırada yer almaktadır. TKDK, her çağrı döneminde artan proje yatırım tutarları ve verilecek olan hibelerle Giresun’un sıralamada ki yerini 25-30 bandında tutmayı hedefliyor. Son proje çağrısında Giresun’da rekor düzeyde alınan proje, yatırım ve hibe desteği miktarlarının bu hedef için çok önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Giresun’un yatırımlar için en büyük problemi olan arsa temini konusunun, organize sanayi bölgeleri ve planlı üretim işleme tesis alanları ile aşılabilmesi öngörülüyor. Hali hazırda Bulancak ilçesi Pazarsuyu mevkiinde bulunan 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde TKDK olarak yarıdan fazla işletmeye destek verilmiştir. Giresun’da planlaması yapılan Espiye-Tirebolu Organize Sanayi Bölgesi’nin hizmete girmesi halinde, TKDK daha çok işletmeyi destekleme imkânına sahip olacaktır.
Giresun il merkezinden bulunan 1.Organize Sanayi Bölgesi, Merkez mahalle içerisinde olması nedeniyle kırsal alan olmadığından hibelerden yararlandırılamıyor. Fiiliyatta kırsal özelliği gösteren 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin köy statüsüne alınması halinde bu bölgedeki tesisler de TKDK hibelerinden istifade edebilecektir. Bu bölgeler için destek, işletme başına 500 Bin €’ dur.
TKDK tarafından, önümüzdeki çağrı döneminde özellikle artan enerji maliyetleri nedeniyle, sektör farkı gözetmeden 5 MW kapasiteye kadar destek verilen “Yenilenebilir Enerji GES” tesislerinin sayısının da artırılması hedefleniyor.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri