Giresun'da Sağlıkta bir ilk yaşandı

Giresun’da Ilk Defa Mikrodalga Yöntemi Ile Karaciğer Tümör Tedavisi Yapıldı

Giresun'da Sağlıkta bir ilk yaşandı
Karadeniz
G.Tarihi: 19.08.2022 21:53
772 Okunma
0
Giresun’da Ilk Defa Mikrodalga Yöntemi Ile Karaciğer Tümör Tedavisi Yapıldı
Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi ve Girişimsel Radyoloji birimlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği, ülkemizde çok az merkezde uygulunan “Karaciğer tümörünün mikrodalga ile tedavisi” işlemi gerçekleştirildi. 

Konu ile açıklamalarda bulunan Girişimsel Radyoloji Ünitesi sorumlusu Doç. Dr. Tümay Bekci ; “Mikrodalga ablasyon, günlük yaşamda mutfakta kullanmış olduğumuz mikrodalga ısıtıcıların çalışma yöntemiyle benzer mekanizmaya sahip olup yüksek frekanslı elektromanyetik dalgalarının doku içinde yer alan su moleküllerini harekete geçirmesi sonucunda ısı üreterek, tümörü tahrip etmeye yarar. Bu yöntem yumuşak dokular, karaciğer, akciğer gibi vücut dokularındaki tümörlerin yok edilmesinde kullanılan başarılı bir yöntemdir. Ablasyon uygulamasının gerçekleşebilmesi için 80-100 derecede ısı uygulanması gerekir. İğneler yardımı ile oluşturulmuş olan dalgaların, dokularda yer alan su moleküllerini dalgalar şeklinde hareket ettirilmesiyle gerçekleştirilir. Elde edilen ısı sonucunda iğne çevresine 3-4 cm çap alanı ile kanserli dokuların ölmesi sağlanmış olur. İşlemin en büyük avantajı iğne deliğinden girilerek işlemin tamamlanması olup, komplikasyonlarının cerrahiye göre az oluşu ve hasta konforunun yüksek oluşu diğer faydalarıdır “ dedi.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Aktekin ise Giresun’da Cerrahi Kliniği olarak tüm cerrahi işlemlerin başarıyla sürdürüldüğünü vurgulayarak “Multidisipliner yaklaşım gerektiren başta onkolojik vakalar olmak üzere komplike cerrahi hastalarının yönetimini merkezimizde sağlayabiliyoruz. Hastanemizde ve Giresun’da ilk defa gerçekleştirilen yüksek teknolojili bu işlemin yapılmasına katkıda bulunan tüm ekibe teşekkür ederim” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri