GİRESUNLULARIN FINDIK ÇİLESİ ULUSAL BASINDA...

GİRESUNLULARIN FINDIK ÇİLESİ ULUSAL BASINDA...

GİRESUNLULARIN FINDIK ÇİLESİ ULUSAL BASINDA...
Karadeniz
G.Tarihi: 18.09.2021 10:48
1287 Okunma
0
GİRESUNLULARIN FINDIK ÇİLESİ ULUSAL BASINDA...

Salı günü Bulancak Yıldız Haber'in youtube kanalında haber konusu olan sahil kesiminde ki üreticilerin Şebinkarahisar’da fındık kurutmaya çalışması haberi, Anadolu Ajansı aracılığıyla ulusal basına yansıdı.

Gazetede de yayınlanan haberin ardından üreticilerin fındık kuruttuğu alana giderek çekim yapan Anadolu Ajansı muhabirleri, drone çekimi de yaparak üreticinin fındık kurutmak için çektiği çileyi dile getirdiler.

Sahil kesiminde meydana gelen yağışlar sebebiyle fındığı kurutmakta zorlanan üreticiler, hava şartlarının daha uygun olduğu iç bölgedeki Şebinkarahisar ilçesine gitmişti.

Ağustos başında başlayan sezonda hava şartlarının genel olarak yağışlı ve bulutlu olması, üreticinin fındığını kurutmasını zorlaştırırken, kentte bazı üreticiler çareyi fındıklarını sahilden yaklaşık 110 kilometre uzaklıkta bulunan Sivas sınırındaki Şebinkarahisar ilçesine taşımakla bulmuştu.

Üreticilerin fındık kuruttuğu alanda AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, önceki yıllara göre bu sene bölgeye gelen çiftçi sayısında çok ciddi artış olduğunu söyledi.

Sıcak ve kuru bir havaya sahip ilçede fındıkların birkaç gün içerisinde tam anlamıyla kuruduğunu ifade eden Yılancı, “Aynı toprağın çocuklarıyız. Allah bize bu güneşi vermiş. Biz de bu coğrafyada Giresunlu hemşerilerimizle güneşten yararlanıyoruz” dedi.

Kentin yollarının adeta fındıklarla kaplandığına işaret eden Yılancı, “Şu anda Şebinkarahisar doğal fındık harmanı görünümünde. Boş alanlarımız ve yollarımız fındıklarla kaplı” diye konuştu.

‘İnşallah üç gün sonra kurutup sahile götüreceğiz’

Merkez Mesudiye köyünden gelerek ilçede fındık kurutan üreticilerden Alaaddin Yıldız, sahil kesiminde yaklaşık 20 gündür yağmurlu hava olduğunu belirterek, hasat zamanında dahi ıslandıklarını aktardı.

Mahsul kurumadığında çürüme riskinin olduğuna işaret eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada fındık üç günde kuruyor. Sahilde iyi hava yok, burası daha iyi. Köyüme 80 kilometre, çok uzak sayılmaz. Burada insanlar da iyi, alışveriş yapacağımız yerler yakın. 1,5 ton fındığım var, sahilde fındığın üstünü örtmek zorundayız, burada üstünü örtmüyoruz. Havası çok güzel”

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri