OTOMOTİV SEKTÖRÜ FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR

OTOMOTİV SEKTÖRÜ FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR

OTOMOTİV SEKTÖRÜ FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR
Karadeniz
G.Tarihi: 22.07.2021 08:46
966 Okunma
0
OTOMOTİV SEKTÖRÜ FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR

Altaş Otomotiv Grup Başkanı Servet Altaş ikinci el araç piyasasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Sektörün hareketlendiğini söyleyen Altaş, faizler düşerse ikinci el araç alım-satım işlemlerinin artacağını söyledi.


Pandemi koşullarının toplu taşıma ve toplu seyahat durumlarını değiştirdiğini ifade eden Altaş; "Son iki yılda özel araç kullanımı 5 kat artmış durumda. İnsanlar artık toplu taşıma kullanmak istemiyor. Herkes tedirginlik içinde. Bireysel araç kullanımındaki bu artış doğrudan sektörü etkiledi. Pandemi koşullarında 0 araç üretiminin durması sebebiyle vatandaşlar ikinci el araç alımına doğru bir yönelim gösterdiler" dedi.

Mayıs ayına kadar sektör durgundu

Mayıs ayındaki tam kapanmanın bitmesiyle sektörde kıpırdanmaların başladığı yaz mevsimi ile beraber de tamamen bir hareketlilik yaşandığını söyleyen Servet Altaş; "Yılın başında geçen yıla göre düşük seyreden satışlar, tam kapanma sürecinin de etkisiyle Mayıs ayına kadar devam etti. Haziran ayında mayıs ayının 2 katı araç satıldı. Ancak hala adetler geçen senenin uzağında. Haziran ayından itibaren başlayan hareketin temmuz ayında daha da hızlanmasını bekliyoruz. Tam kapanmadan çıkıldıktan sonra insanlarda bir seyahat etme isteği doğuyor. Bunun üzerine Kurban Bayramı Tatilinin uzun olması, okulların kapanması ve yaz dönemine girilmesi sektörü hareketlendirdi. Stok fazlası nedeniyle araç fiyatlarının henüz tam anlamıyla yükselmedi. Alım için doğru bir dönem" dedi.

"Faizler düşerse hareketlilik artar"

İkinci elde fiyatlarında arz-talep ilişkisinin belirleyici faktör oluğunu söyleyen Altaş; "Sıfır araç fiyatları ikinci el araç fiyatlarını etkiler. Sıfır araç da ÖTV fiyat politikası ikinci el piyasasını etkileyici bir unsur. Sıfır araç fabrikaları pandemide kapalı kaldım Üretim olmadı, bu durumda doğrudan ikinci el fiyatlarını etkiledi" dedi. Faizler düşerse sektörün daha da hareketleneceğini söyleyen Altaş; "Piyasa faizlerin düşmesini bekliyor. Faiz belli bir oranın altına düşerse sektörde bir artış bekliyoruz. Bunun dışında artışın devamı için sıfır otomobil pazarındaki üretim adetleri ve kur seviyeleri belirleyici unsur olacaktır" açıklamalarını yaptı.

"İş yerlerinde tüm işlemler hal olabilir"

Plaka tescil işlemlerinin notere gitmeden mevcut işyerlerinde yapılabileceğinin söyleyen Altaş; "Yurt dışında plaka tescil işlem belgelerini iş yerleri yapıyor. Bizim tüm belgelerimiz düzenli olarak devlet yetkilileri tarafından denetleniyor. Araç alım satımıyla ilgili tüm belgelerimiz eksiksiz olarak var. Araç satışının ardından notere gidip ardından plaka tescil için Şoförler Odası'na gitmemizin bir anlamı yok. Zaten tüm belgelerin denetlenmesi yapılıyor. Bu işlemleri rahatlıkla iş yerlerimizde yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Karadeniz Ekonomi Gazetesi
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri