​SOLOTÜRK Giresun Semalarında!

​SOLOTÜRK Giresun Semalarında!

​SOLOTÜRK Giresun Semalarında!
Karadeniz
G.Tarihi: 30.07.2022 09:28
558 Okunma
0
SOLOTÜRK Giresun Semalarında!

Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibi SOLOTÜRK, TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında Giresun'da gösteri uçuşu icra edecektir.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen, Milli Teknoloji Hamlesine gönül veren TEKNOFEST gençliğinin, Giresun’da dereceye girebilmek için yapacağı mücadeleyi renklendirmek ve Giresun halkına 22-24 Temmuz tarihleri arasında unutamayacakları kadar güzel bir festival havası oluşturmak için düzenlenen etkinliklerde SOLOTÜRK ekibi Giresunlulara eşsiz bir gösteri sunacak.

Çevre Tanıma Uçuşu’nun 20 Temmuz Çarşamba günü saat 11:30’da Giresun Adası Botanik Bahçesi’nde gerçekleştiren SOLOTÜRK ekibi aynı gün ve aynı yerde saat 14.30’da prova uçuşu gerçekleştirecek.

SOLOTÜRK’ün asıl gösteri uçuşu ise 22 Temmuz Cuma günü saat 14:30’da Giresun Adası Botanik Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.

SOSOTÜRK’ün resmi internet sitesinde (https://www.soloturk.tsk.tr/)  yer alan bilgilere göre SOLOTÜRK;

“Gösteri uçuşları tek kişilik F-16C Blok-30TM uçağı ile icra edilmektedir. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16 lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. SOLOTÜRK pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedirler.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının 25 Kasım 2009 tarihinde çalışmalarını başlattığı "Tek F-16 Uçağı ile Gösteri Uçuşu" programı 14 Ocak 2010 tarihinde kurucu ekibin seçilmesi ile hayata geçmiştir. 18 Mayıs 2010 tarihinde tek F-16 gösteri uçuşunun ilk eğitim sortisi gerçekleştirilmiş olup eğitim 20 Ağustos 2010 tarihinde tamamlanmıştır.  Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelinin göndermiş olduğu yaklaşık 300 adet isim önerisi arasından “SOLOTÜRK” ismi seçilmiştir.

SOLOTÜRK; 3'üncü Ana Jet Üs 132’nci Filo K.lığında (Konya) pilot, basın ve halkla ilişkiler personeli ile Uçak Bakım Komutanlığı'ndan seçilen 9 kişilik uçak bakım ekibiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetlerinin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde Türk Milletine armağan ettiği yeni bir değerdir. SOLOTÜRK’ün grafik tasarımında Devletimizin, Türk Milletinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin en değerli ve anlamlı sembolleri yer almıştır. Bu değerler SOLOTÜRK ile gökyüzünde temsil edilecektir.

Yüksek teknoloji ürünü bir uçak olan F-16’nın grafik tasarımı son derece farklı, özel ve sıradışı bir uygulamadır. Bu nedenle grafik tasarımı uzun süreli ve özenli bir çalışmanın sonucunda konusunda yetkin grafik tasarımcısı Sn. Murat DORKİP tarafından yapılmıştır. SOLOTÜRK’ün üzerinde, tarih boyunca Türk Milletinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin sembolü olan kartalın yeniden yapılandırılmış bir ayrıntısı yer almaktadır.

SOLOTÜRK uçarken altında görülecek ay yıldızın altın renkli olması, ulusal simgemizi göklerde dalgalandıran Türk Hava Kuvvetlerinin, Türk Milletinin onur timsali olan bayrağımıza ve temsil ettiği manaya bağlılığını ve verdiği değeri göstermektedir. Uçağın üstündeki gümüş renkli yıldız, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin 21’inci yüzyılın yıldızı olma idealini simgeler.

SOLOTÜRK uçarken kanadının üzerinde görülecek olan mat siyah üzerine parlak siyah renkte yerleştirilmiş kartal, havacıların ruhundaki özgürlüğü ve kararlılığı simgeler. Uçağın burun kısmına doğru uzanan siyah ve gri çapraz çizgiler ise havacıların hızlı düşünme ve karar verme, sürekli ilerleme ve sınır tanımama gibi niteliklerini betimler.

Sonuç olarak; grafik tasarımında seçilen gümüş, siyah ve altın renkler taşıdığı anlam, değer, gerilim ve güç algıları ile Türk Hava Kuvvetlerinin 21’inci yüzyılın hava, uzay ve bilgi gücü olma vizyonuna gönderme yapar. Genel olarak SOLOTÜRK’ün grafik tasarımı, “Türk Hava Kuvvetleri Çağıyla Yarışıyor” sloganının somutlaşmış bir ifadesidir.”
GİRESUN VALİLİĞİ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri