TEKNOFEST Karadeniz Rüzgârı Giresun’da Esiyor!

TEKNOFEST Karadeniz Rüzgârı Giresun’da Esiyor!

TEKNOFEST Karadeniz Rüzgârı Giresun’da Esiyor!
Karadeniz
G.Tarihi: 26.07.2022 01:17
550 Okunma
0
TEKNOFEST Karadeniz Rüzgârı Giresun’da Esiyor!

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bu yıl TEKNOFEST Karadeniz olarak gerçekleştirilen festivalde, 40 ana yarışma 99 farklı kategoride teknoloji meraklılarıyla buluşurken Karadeniz Bölgesi'nin doğal ve tarihi güzellikleriyle dolu şehirleri de yarışmalara ev sahipliği yapıyor. 22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ile Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması fındığın başkenti Giresun’da yapılacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelen, Milli Teknoloji Hamlesi'ne gönül veren TEKNOFEST gençliği Giresun’da dereceye girebilmek için mücadele edecek.

Su Altı, İnsansız Su Altı Sistemleri ile Kontrol Altında

Günümüzde sivil ve askeri uygulamalarla doğal kaynakların korunması ve incelenmesi, ülke güvenliğinin sağlanması gibi çeşitli amaçlarla yürütülen su altı araştırmaları alanında gençlerin kendilerini geliştirmesi için düzenlenen yarışmada takımlar; verilen senaryolara ilişkin görevleri başarı ile gerçekleştirecek uzaktan kumandalı ve/veya otonom görev icra edebilen su altı araçlarını, üretip  geliştirecek. Aynı zamanda su altı araçlarının üretilmesi ve geliştirilmesi konusunun ülke çapında daha geniş bir tabana yayılarak özgün araçların geliştirilmesine öncülük etmeyi de hedefleyen yarışma, insan hayatının riske atılmaması ve su altı ya da deniz çalışmalarında da maliyetlerin azaltılmasını amaçlıyor.

İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması Çotanak Spor Kompleksinde

ASELSAN yürütücülüğünde temel ve ileri seviye olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya; 2022 yılında temel kategoride 408, ileri kategoride 197 olmak üzere toplam 605 başvuru yapıldı.  Temel kategoride 27 takım, ileri kategoride 17 takım, toplamda ise 44 takım finale kaldı. Finale kalan takımlar Giresun’da 21-24 Temmuz tarihlerinde Çotanak Spor Kompleksi'nde gerçekleşecek İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması’nda en iyisi olmak için yarışacak. Dereceye girenlere toplam 195 bin TL ödül verilecek.

Araştırma Projeleri Yarışmalarında 650 Bin TL’nin üzerinde Ödül…

Lise ve üniversite öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri, bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik etmek, öğrencilerin çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması ve Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları TÜBİTAK yürütücülüğünde gerçekleşiyor. Bu yıl TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenen yarışmaların final sergileri ve proje değerlendirmeleri de yine 22-24 Temmuz tarihleri arasında Giresun Çotanak Spor Kompleksi'nde yapılacak.

Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması final sergisine 4 kategoriden 60 projenin sahibi 134 öğrenci, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması final sergisine 6 kategoriden 90 projenin sahibi 189 öğrenci ve Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları final sergisine ise 9 kategoriden 120 projenin sahibi 228 öğrenci olmak üzere toplam 270 projenin sahibi 551 öğrenci katılacak.  

Projelerin değerlendirmelerinde farklı üniversitelerde çalışan yaklaşık 76 akademisyen görev alacak olup yapılacak değerlendirme sonucunda; her alanda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri belirlenerek Araştırma Projeleri Yarışması'nda toplamda 650 bin TL’nin üzerinde ödül dağıtılacak.

Araştırma projeleri yarışmalarında ilk üç dereceye hak kazanan öğrenciler Samsun’da 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihleri arasında TEKNOFEST 2022 kapsamında yapılacak sergiye katılacak ve bu sergilerin ardından gerçekleşecek törende ödüllerini alacaklar.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri