​VALİ ÜNLÜ'DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Vali Enver Ünlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

​VALİ ÜNLÜ'DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Karadeniz
G.Tarihi: 16.01.2022 20:03
742 Okunma
0
VALİ ÜNLÜ'DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Vali Enver Ünlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.


Vali Ünlü, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 4 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen, 212 sayılı Kanun’un 1’inci maddesinde ‘Bu Kanunun şümulüne giren fikir ve sanat işlerinde ücret karşılığı çalışanlara gazeteci denir’ tanımlaması yer almaktadır. Basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan söz konusu kanunu Resmî Gazete ’de yayınlandığı 10 Ocak 1961 tarihi ise her yıl aynı gün ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaya başlanmıştır. Çalışan Gazeteciler Günü, Türkiye’ye özgü bir gündür.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü; Toplumsal sorumluluk anlayışı içerisinde, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz haber peşinde koşan, her türlü şartlar altında mesleğini icra etmeye çalışan gazetecileri onurlandırmak için 61 yıldır kutlanmaktadır.

Toplumu bilgilendirmek ve gereksinim duyduğu konularda aydınlatmak üzere şahit olduğu olayları; ilkeli yayıncılık anlayışı ile doğru, tarafsız ve kişilik haklarına saygı göstermek suretiyle, dürüst, etik ilkelere uygun ve objektif bir şekilde araştıran, belgeleyen, derleyen, yazan ve kamuoyuna aktaran, 'çalışan' gazetecilerimizdir.

Çalışan gazetecilerimiz de bu görevlerini; Yazılı, görsel ve işitsel medya üzerinden yerine getirmektedirler.

Medyanın toplum üzerindeki etkileri dikkate alındığında; Herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan, kamuoyunu doğru, tarafsız ve etik ilkelere uygun olarak bilgilendirme görevini yerine getirebilen medyanın varlığı, çağdaş, demokratik ve şeffaf toplumların olmazsa olmazlarındandır.

Medya ve basın mensupları, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirmesi için habere ulaşmada, bilgi ve belgeye erişimde doğrudan haber kaynağı ile veya ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ile irtibata geçmekteydiler. Ancak, günümüzde dijital habercilikte yaşanan hızlı gelişim ve dönüşümle beraber, başta internet ve sosyal medya olmak üzere bilgi, belge ve habere erişim de hem hızlanmış hem de kolaylaşmıştır.

Bu gelişmeler, habere erişim kolaylığı sağladığı gibi toplumda bilgi kirliliğine ve algı amaçlı yanlış yönlendirmelere yol açabilecek olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir.

İşte bu noktada; Gazetecilerimiz, ajanslarımız ve yerel medyamızın, Ülkemizin geçtiği süreçleri, pandemi ve afetler nedeniyle yaşadığı sıkıntıları da göz ardı etmeden, sağlıklı değerlendirilmeler yaparak, sorumlu habercilik anlayışı içerisinde, toplumsal hassasiyetleri de dikkate alarak, kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme görevini layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum.

Son yıllarda dünya genelini etkisi altına alan pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntılar da dikkate alındığında, sorumlu ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemi bir kez daha anlaşılmıştır.

Salgınla mücadele sürecinde, alınan tedbirlere uyulması ve halkımıza duyurulması noktasında mücadelemize katkı sağlayan ve bizlere destek veren medyamıza ve gazetecilerimize de bilhassa teşekkür ediyorum.

Giresun’da göreve başladığım günden itibaren gerek Covid-19 salgınıyla mücadele, gerekse ilimizin tarihinde yaşadığı en büyük sel afeti nedeniyle, gece gündüz demeden hummalı bir çalışma temposu içerisinde, salgının ve afetin olumsuzluklarını gidermek için harcadığımız yoğun mesaimizden dolayı değerli medya mensuplarımızla ve çalışan gazetecilerimizle, çalışma alanlarımız dışında arzuladığımız şekilde bir araya gelemedik. Bu konuda göstermiş oldukları anlayıştan dolayı da basın mensubu arkadaşlarımıza ve medya kuruluşlarımıza teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki günlerde, bu zor süreçte her zaman yanımızda olduklarını hissettiğimiz yerel medya mensuplarımızla daha sık bir araya gelme gayreti içerisinde olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, vazifelerini etik ve ahlak kuralları çerçevesinde icra eden tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor; sağlık, sıhhat ve esenlikler diliyorum”
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri