Sahipli Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesi İçin Protokol İmzalandı

Sahipli Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesi İçin Protokol İmzalandı

Sahipli Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesi İçin Protokol İmzalandı
son-dakika-haberleri
G.Tarihi: 14.06.2021 06:02
1032 Okunma
0
Sahipli Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesi İçin Protokol İmzalandı
 
Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) arasında imzalanan protokol gereği; İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı arasında  “Giresun İlinde Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilerek Kayıt Altına Alınması Yetkisinin Devrine İlişkin Protokol” imzalanmıştır.
 
Protokol kapsamında; Giresun ilimizdeki sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınması faaliyetleri, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizin yanı sıra ilimizde faaliyet gösteren veteriner klinikleri (serbest veteriner hekimler) tarafından yürütülecektir.
 
Bahse konu yönetmelik kapsamında; 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren sahipli köpeklerin kimliklendirilmesi zorunlu olup, bu yılın sonuna kadar her yaştan sahipli köpeklere mikroçip uygulanacak ve yönetmelikte belirtilen tanımlama süresine bakılmaksızın Ev Hayvanı Pasaportu düzenlenerek Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından devreye alınan Ev Hayvanı Kayıt Sistemine (PETVET) kayıt edilecektir. Aynı yönetmelik gereği; 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren de sahipli kedi ve gelinciklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınması zorunlu olup, bu süre beklenmeden sahipli köpeklerle birlikte kedi ve gelinciklerin de kimliklendirilmesi çalışmalarına başlanacaktır.
 
Kedi ve köpeklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınmasıyla birlikte; kuduz aşısı başta olmak üzere hayvanın geçmişine ait tüm hastalıkları kayıt altına alınabilecek, hareket geçmişleri kontrol edilebilecek ve sokağa terkedilmiş kayıtlı kedi ve köpeklerin kime ait olduğu deri altına uygulanmış olan mikroçip okutularak tespit edilebilecektir.
 
 
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
 
               
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri