CHP 98’inci kuruluşu kutluyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci kuruluş yıldönümü CHP Giresun İl Başkanlığı tarafından Atatürk Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Törene ilçelerden gelen yöneticilerin yanında partililer de ilgi gösterdi.

CHP 98’inci kuruluşu kutluyor
Giresun
G.Tarihi: 18.09.2021 10:48
1128 Okunma
0
CHP 98’inci kuruluşu kutluyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci kuruluş yıldönümü CHP Giresun İl Başkanlığı tarafından Atatürk Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Törene ilçelerden gelen yöneticilerin yanında partililer de ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş “Cumhuriyet Halk Partisi gül bahçelerinde değil savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi siyasal istikbalin değil toplumsal istiklalin partisidir. İçinde bulunduğumuz siyasi ortamda toplumun partimize olan ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle bugün bu yüce emanetin temsilcileri olarak bizlere de önemli görevler düşmektedir. Atatürk’ün söylediği gibi bütün sınıfların haklarını, yükselme sebeplerini ve saadetini sağlamak hedefinden şaşmamalıyız. Yolumuz yine dikenli ve uzun, yükümüz yine ağırdır. Ancak bilinsin ki bu parti zor günlerin partisidir ve hedefe ulaşacağına inancımız tamdır. Bilinsin ki memleketin huzuru ve gelişimi Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının gayretleriyle olacaktır” dedi.

İl Başkanı Fikri Bilge ise, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı duruş, Kuvayı Milliye ruhu vardır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişinde Dumlupınar vardır, Sakarya vardır, İzmir’in dağlarında açan çiçekler, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarına yazılan özgürlük mücadelesi vardır. Özgürlük ve demokrasi mücadelesi, aydınlanma hareketi vardır. Bugün de hak hukuk adalet mücadelesinin en ön safında Cumhuriyet Halk Partililer bulunmaktadır” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Necati Tığlı da konuşmasında “Geçmişte mallarına el konulan, kapatılan, türlü baskılara rağmen 98 yıldır ayakta duran Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk’ten günümüze görev yapan tüm başkanlarını saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.



Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri