Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yoğun mesai!

YENİ HASTANEDE 6 AYDA NÜFUSUNUN YARISINA SAĞLIK HİZMETİ Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yoğun mesai!

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yoğun mesai!
Giresun
G.Tarihi: 06.07.2021 00:45
1202 Okunma
0


YENİ HASTANEDE 6 AYDA NÜFUSUNUN YARISINA SAĞLIK HİZMETİ


Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yoğun mesai!


Sağlık Bakanlığı ve Giresun Üniversitesi ile ortak sağlık hizmeti sunan Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi son 6 ayda 247 bin 192 poliklinik ve acil hizmeti verdi.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Atilla Çıtlak, il nüfusunun yarısından fazlasının geçtiğimiz Kasım ayından bugüne kadar yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kabul edilerek, tedavi edildiğini kaydetti. 

Başhekim Çıtlak, Giresun ve bölge halkına en hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunma adına 7/24 çalıştıklarını belirterek, şu anda tüm hekimlerin randevusunun maksimum kapasitede olacak şekilde açık olduğunu ifade etti. 
Son 6 ayda 247 bin 192 hastaya ayakta poliklinik ve acil hizmeti verilirken 10 bin 684 hastanın ise yatarak tedavi edildiğini söyleyen Çıtlak, hastane yatak doluluk oranının yüzde 80'in üzerinde seyrettiğine dikkat çekti.

Ameliyathanelerde açık kalp dahil tüm üst düzey cerrahi işlemlerin yapıldığının altını çizen Başhekim Prof. Dr. Atilla Çıtlak, “Cerrahlarımız da aktif bir şekilde çalışarak 5 bin 51 operasyon gerçekleştirmişlerdir. Yoğun bakımlarımızda bin 236 hasta takip ve tedavi edilmiştir. 2 bin 275 seans kemoterapi uygulanmıştır. 30 binden fazla röntgen, 10 binin üzerinde MR ve tomografi çekimi yapılmıştır. Yaklaşık 10 bin seans diyaliz uygulanmıştır. Fizik tedavi ünitesinde 600 hasta tedavi görmüştür. PUVA ünitesinde bin 35 seans gerçekleşmiştir.  Girişimsel radyoloji ünitemizde bin 12 hastaya işlem uygulanmıştır. Çoğunluğu acil olmak üzere bin 141 hastamıza da kalp anjiyosu yapılarak tedavi edilmiştir. Endoskopi ünitemizde 2 bin 7 hastaya müdahale edilmiştir” dedi.

HEDEF İL DIŞINA HASTA ÇIKIŞINI AZALTMAK

Pandemi döneminde 6 ay önce faaliyete geçen hastanede bir takım eksiklikler olmasına rağmen tüm sağlık ekibinin canla başla Giresunlulara sağlık hizmet vermenin gayreti içerisinde olduğunu vurgulayan Çıtlak şunları kaydetti;

“Akademik kadromuz Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can'ın katkılarıyla günden güne genişlemektedir, son bir yılda 22 öğretim üyesi Tıp fakültemizde göreve başlamıştır, böylece ilimizde sunulan özellikli işlemlerin sayısı da artmaktadır. Devam eden süreçte yaptığımız müdahalelerle il dışına hasta çıkışını azaltmaktayız. Çabamız yeni kurduğumuz bu düzenin köklenerek sağlam bir yapıya dönüşmesi yönündedir. Profesyonel kadromuzu genişleterek köklü bir referans merkezi olmayı da hedeflemekteyiz.”
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri