EBS DEVLET TELEVİZYONU KUŞDİLİ BELGESELİ ÇEKTİ

GÜNEY KORE EBS DEVLET TELEVİZYONU KUŞDİLİ BELGESELİ ÇEKTİ

EBS DEVLET TELEVİZYONU KUŞDİLİ BELGESELİ ÇEKTİ
Görele
G.Tarihi: 06.05.2017 10:37
2116 Okunma
0
GÜNEY KORE EBS DEVLET TELEVİZYONU KUŞDİLİ BELGESELİ ÇEKTİ 
Güney Kore Ebs devlet televizyonu Kuşdili Belgeseli çekmek için Giresuna geldi.
Güney Kore devlet televizyonunda World Theme Trovel (kültür belgeseli)hazırlayan yönetmen Jaang Monsung, kameraman Kim Gichul ve yazar Gong Wonkuk kuşdili belgeseli yapmak için Giresun’ a geldi.
Güney Kore Ebs televizyonunda görevli yönetmen Jaag Moonsung, kameraman Kim Gichul ve yazar Gong Wonkuk kuşdili belgeseli çekmek için Giresun’a geldi. Yönetmen ,Jaag Moonsung: “Bizim kuşdili belgeseli çekmemizdeki amaç, insanların merak ettiği, ilginç bulduğu kültürleri yerinde araştırmak,belgesel çekmek ve Ebs televizyonumuzun kültür proğramında kuşdili kültürünü yayınlayarak milyonların bu kültürün seyredilmesini sağlamaktır.Kuşdilini yerinde görmek ve Kuşdili belgeseli çekmek çok güzeldi.Kuşdili kültürü ilginç bir kültürdür. Burada insanlar her cümleyi rahatlıkla kuşdili ile söyleyebiliyorlar.Kuşdilini yerinde görmemiz iyi oldu. Kuşdili kültürü insanların merak edeceği ilginç bir kültür.Kuşdili Belgeseli çekmek bizim için zevkli bir çalışma oldu” dedi.
Kuşdilini tüm dünyaya tanıtıyoruz
Kuşdilini yaşatma kültür ve turizm derneği başkanı Şeref Köçek yaptığı açıklamada şunları söyledi:’’ Kuşdili, haberleşme olarak kullanılan bir iletişim aracıdır. Kuşdili, Parmakların yardımı olmaksızın dille özel şekil verilmesi ve Parmakların yardımıyla, dilin özel bir şekle getirilmesi ile iki şekilde konuşulur. Kuşdili, arazinin engebeliğinden, ulaşımın zorluğundan, haberleşmenin imkânsızlığından ve derin vadilerden dolayı mecburi olarak, bir konuşma ve anlaşma dili olarak ortaya çıkmıştır. 
Islık bir haberleşme aracı olarak, Giresun’da- Kuşköy köyü’ nde düğün, cenaze, hastalık, imece çağırma vb. durumlarda en önemli ve en kolay haberleşme usulüdür. imece çağırmada, karşıdan karşıya 2-3 km. mesafeden birbirlerine haber ulaştırmada en çok kullanılan bir iletişim aracıdır. Bu kültürümüz Ulusal ve Uluslar arası bazı medya kuruluşlarının, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmiştir.
Kuşdilini tanıtmak için her sene Kuşdili Festivali, Kuşdili etkinlikleri ve Kuşdili programları yaptıklarını belirtti. Kuşdilini tanıtmak için sadece festival yapmadıklarını söyleyen Şeref Köçek, Giresun’a ve Kuşköy köyü’ ne gelen ulusal ve uluslar arası medyaya yardımcı olarak Kuşdilinin Türkiye ve dünyada tanıtılmasını sağlıyoruz’’ dedi. Güney Kore ve birçok ülkenin devlet televizyonları Giresun’a gelerek Kuşdili belgeseli çektiklerini ve bu belgesellerin milyonlarca kişi tarafından seyredildiğini, amaçlarının Kuşdilini tüm dünyaya tanıtmak olduğunu’’ söyledi.
Haber:Şeref Köçek Başkan
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri