ELEKTRİK KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ

Elektrik konusunda sıkıntı yaşıyoruz

ELEKTRİK KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ
Görele
G.Tarihi: 17.05.2017 15:05
3774 Okunma
0
Elektrik konusunda sıkıntı yaşıyoruz
Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Ege Köyü ilçe merkezine 3 kilometre mesafede olup, köyün kuruluşu çok eski tarihlere dayanmaktadır.
Oğuz Türklerinden gelen Çepni boyları tarafından kurulan köyde 300 hane bulunmaktadır.
Köyde su sorununun olmadığını ancak kısmen yol sorunlarını bulunduğunu belirten Ege Köyü Muhtarı Hacı Ali Aydoğan elektrik konusunda ise sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Muhtar Aydoğan,” Köyümüzün ilçe ile bağlantısını sağlayan anayolda bir sorunumuz yok. Mahalle yollarımızın büyük bir kısmını ise devlet vatandaş işbirliği ile bire bir uygulaması ile yaptık. Deregözü Mahallemizin yolu ise toprak (stabilize) olması nedeniyle buranında bir an önce beton yapılmasını istiyoruz. Diğer 8 mahallemizde önemli bir yol sorunumuz yok. Toplam olarak 7 kilometre civarında olan yolumuzun beton yapılması halinde yol sorunumuz tamamen çözülmüş olacaktır. Köyümüzden diğer komşu köylere de bağlantı yollarımız mevcuttur. Öte yandan Çanakçı-Ege Köyü-Sısdağı bağlantı yolunun devam etmekte olan Yeşil Yol Projesine dahil edilmesini istiyoruz.
Su konusunda da önemli bir sorunumuz bulunmamaktadır. Köyümüzde bulunan bol su kaynaklarından çok sayıda haneye su sağlanmaktadır. Ayrıca 20 ve 50 tonluk iki depomuz var. Bu depolardan da tem hanelerimize su verilmektedir. Köyde su konusunda aksaklık yaşanamaması için köy tarafından ücretlendirilen bir kişi sürekli olarak bu şebeke ile ilgilenmektedir. Ancak 50 tonluk depomuzun gövdesinde bükük bir çatlak meydana geldi bunun bir an önce onarılması için yetkili mercilere müracaatta bulunduk. Bu depomuza gelen suyu direk olarak şebekeye bağladık. Bu deponun bir an önce onarılmasını bekliyoruz.
Köyümüzde kapalı olan bir ilkokul binamız vardı bu binayı çok amaçlı köy konağı yapmak için çalışmalarımız devam etmektedir.
Köyümüzdeki çöpler İl Özel İdaresi aracılığı ile düzenli olarak toplatılmaktadır. Bu konularda bizlere yardımcı olan başta kaymakamımız olmak üzere emeği geçenlere, köy halkım adına teşekkür ederim. ”dedi.
ELEKTRİK SORUNUMUZ DEVAM EDİYOR
Köyün elektrik şebekesinin 1981 yılında yapıldığını, bu tarihten sonra elektrik konusunda köyde yeterli çalışma yapılmadığını belirten Köy Muhtarı Aydoğan, “Köyümüzde dokuz mahalle bulunmaktadır. Bunlarda sadece Deregözü Mahallesindeki direkler değiştirilerek kapalı kablo çekildi. Diğer sekiz mahallemizdeki eski olan direklerin ve kabloların değiştirilmesi gerekmektedir. Özellikle kış aylarında çok sık ve uzun süreli elektrik kesintilerine maruz kalıyoruz.” dedi.
Köyün genel durumu hakkında da bilgi veren Muhtar Hacı Ali Aydoğan,“Köyümüzden gurbete göç eden çok sayıda aileler bulunmaktadır. Köyümüzde 300 hane varken, köy dışındaki hane sayımız 600-700 arasındadır. Sadece Zeytinburnu İlçesinde 140 hanemiz var. İstanbul’un diğer semtlerinde kalanlar ile bu sayı 270-280 civarındadır. İstanbul’da Zeytinburnu’nun yanı sıra Beykoz, Ümraniye,  Çengelköy’de, ayrıca Zonguldak-Kilimli, Bursa-Nilüfer ve Yavuzselim’in yanı sıra İzmit-Değirmendere ve Gölcük İlçelerinde de köyümüzden göç edip yerleşenler bulunmaktadır. Ayrıca, Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde de yaşayanlarda var.
Zeytinburnu İlçesinde bulunan Egeköy Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği faal olarak köyümüzün yararı için çalışmaktadır. “dedi.
Ege Köyünde önceki yıllarda iki okul açık iken, günümüzde okul çağındaki öğrenciler taşımalı olarak Çanakçı ile merkezinde eğitim görmektedir. Ege Merkez ve Deregözü Mahallesinde iki camisi olan köyün Boztoprak Mahallesinde birde mescit bulunmaktadır. Köyde yaz-kış faal durumda olan iki Kur’an Kursunun olduğunu belirten muhtar Hacı Ali Aydoğan bu kurslarda görev yapacak eğitimci olmadığını belirtiyor.
Köyün komşu köyleri, Yeşilköy, Kaledibi, Çanakçı İlçesinin Beyli Mahallesi ile Görele İlçesine bağlı Yeşildere, Güvendik, Esenli, Ardıç ve Dereboyu Köyleri’dir.
Köyün mahalleleri ise, Merkez, Kırıklı, Bekişli, Harmangıranı, Dalmanlı, Şıhlı ve Deregözü mahalleleridir. Köyde çalışır durumda dört değirmen vardır.
2 binden fazla arı kovanının bulunduğu köyde çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan besiciliği de yapılmaktadır. Köyde besi hayvancılığı yapılan 5 mandırada yerli sığırlar beslenerek, etlik olarak satılıyor.
Köyde yaşayanlardan çok sayıda kişi, Çay-Kur başta olmak üzere çeşitli iş kollarında çalışarak emekli olmuş. Fındık ve çay’a dayalı tarımın yapıldığı köyde, yılda ortalama olarak bin 400 ton çay üretimi yapılmaktadır.
Yaylacılık geleneğinin devam ettiği köyde, Sısdağı’nın yanı sıra Gümüşhane’ye bağlı Kazıkbeli, Yılanlı, Kargakayası, Deveçimeni ve Arpacık yaylalarında çok sayıda ailenin yazlık evleri bulunmaktadır. Ahmet CEYLAN 






 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri