HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK!

HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK!

HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK!
Görele
G.Tarihi: 19.06.2017 04:20
2692 Okunma
0
Hizmetlerimiz artarak devam edecek
İstanbul Esenlerde faaliyet gösteren Görele Burunucu Köyü Derneği köye ve köy halkı yararına yaptığı biri birinden güzel faaliyetlerle göz dolduruyor. 
Dernek Başkanı Haşim Tüysüz, Başkan Yardımcıları Aydın Hira, Hasan Hira ile Mürsel Sazak, Niyazi Çolak, Mustafa Demir, Faruk Koyun ve Yusuf Çolak’tan oluşan Yönetim Kurulu Üyelerinin yoğun çalışmaları İstanbul’da ikamet eden köylülerin yanı sıra Görele Burunucu’na da yansıyor.
Burunucu Köyü Dernek Başkanı Haşim Tüysüz ve Başkan Yardımcısı Aydın Hira İstanbul’daki sosyal faaliyetlerin yanı sıra köydeki çalışmaların artarak devam edeceğini belirttiler.
Başkan Haşim Tüysüz ve Başkan Yardımcısı Aydın Hira, gurbette yaşayanlar ile köy arasında köprü vazifesi gören Burunucu Derneğinin faaliyetlerini Genel Yayın Yönetmenimiz Ahmet Ceylan’a anlattılar.  
GİRESUN’DA BİR İLK
Köye halı saha yapılıyor. Giresun’da ilk defa bir köye halı saha yapıldığını kaydeden Başkan Haşim Tüysüz ve yardımcısı Aydın Hira,” Burunucu Köyüne halı saha yapılması dernek olarak bizim 3-4 yıldan bu yana palanımızdaydı. Bunu yapabilmek için baya bir yoğun çalışmamız oldu Köyümüzde atıl durumdaki okul bahçesinin halı saha yapılması için uygun olduğunu tespit ettik. İstanbul’da bir siyasi büyüğümüz var, (adını vermek istemiyor) kendisine teşekkür ediyoruz. Finansman problemimiz vardı, o bunu halletti, sağ olsun. Hasan Hira kardeşimizde halıların köyümüze getirilmesindeki finansmanını sağladı. Yaptığımız araştırmalara göre Giresun’un hiçbir köyünde halı saha yok. İlk defa derneğimiz sayesinde bir köyde, Burunucu Köyünde bir halı saha olacak. Ümit ediyoruz ki bu çalışmamız bir örnek teşkil eder ve diğer köylerde de halı saha yapılır. Amacımız, gençlerimiz başta olmak üzere, gurbetten gelecek olanlara köyümüzü sevdirmek, memleketimizi sevdirmek ve yaz aylarında hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktır. Yaz aylarında köyümüzün yanı sıra komşu köyler ile birlikte burada turnuvalar düzenlemeyi düşünüyoruz. Şu anda halıları serilme işlemleri devam ediyor.  Kale direklerinin siparişini de verdik. Işıklandırma çalışmalarımızda devam ediyor. Halı sahamızı çok amaçlı olarak kullanacağız. Futbolun yanı sıra basket potalarımız onararak burada basketbol oynanmasını sağlayacağız. Voleybol hatta tenis oynanması içinde gerekli malzemeleri temin edeceğiz. Ayrıca İstanbul Tuzla Belediyesinin katkıları ile halı sahanın hemen yanına çocuk parkı da yapacağız. Bu konuda çalışmalarımızda devam ediyor.”
CENAZE İŞLERİ İÇİN FON KURDUK
İstanbul’da vefat edenlerin köye getirilip defnedilmeleri için fon kurduklarını belirten Başkan Haşim Tüysüz ve yardımcısı Aydın Hira, “İstanbul’daki derneğimiz bünyesinde kurduğumuz fonda 50 üyemiz var. Üyelerimiz 50 lira, 50 lira olmak üzere yılda 100 lira aidat ödüyorlar.  Bu üyelerimizin bir yakınının vefat etmesi halinde tüm masraflar derneğimiz tarafından karşılanarak cenazesi köye getirilip defnediliyor.
Köyümüzde çok eski tarihlerden bu yana çalışan değirmenimiz vardı. Bu değirmenimizin onarılması gerekiyordu. Dernek Yönetim Kurulu Üyelerimizden Hasan Hira finansmanını sağladı. Değirmenin taşı dişenerek onarıldı. Çevre düzenlemesi ve yakınına tuvalet yapıldı. Şu anda değirmenimiz çalışır durumdadır.”   
KIRAN MAHALLENİZE CAMİ YAPTIRDIK
“Köyümüz Kıran Mahallesinde Kore Gazimiz vardı, Mustafa Usta. Gazimizin cenazesinde Devlet Töreni düzenlendi. Törene çok sayıda kişi katıldı. Ancak yeterli yer, camı abdest alma yeri, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntı oldu. Bu yerleşim yeri zaten Merkez Camisine de uzak. Buraya bir mescit yapılması gereği olduğunu anladık. Mezarlığın bitişiğindeki bu yerde derneğimizin yanı sıra köyden de bazı kişilerin yardımı ile mescit inşaatına başladık ve iki ay gibi kısa bir sürede burayı tamamlayarak hizmete açtık. 100 metrekare olan mescidin altında çay ocağı, gasil hane, morg, bayan erkek tuvaletler ve bayan erkek abdest alma yerleri var. Köyümüzde toplam dört camimiz oldu. Merkez Camimizin Minaresi var, burası ile birlikte üç camının ise minaresi yok. Üç camiye minare yaptırmak için başlattığımız çalışmalar devem ediyor. Camilerin bulundukları yerler ve tarihi dokularına uygun şekilde yapılacak olan minareler için finansmanlarını sağladık. Plan proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu yaz mevsiminde üç minaremizde tamamlanmış olacak.”
SOSYAL FAALİYETLERE DE ÖNEM VERİYORUZ
“Dernek olarak sosyal faaliyetlere de önem veriyoruz. Geçen yıl çeşitli sebeplerden dolayı uzun süre köyümüze gelemeyenlerin çoğunlukta olduğu 137 kişiyi tüm masraflarını karşılayarak bir haftalığına İstanbul’dan köyümüze getirip, geri götürdük. Burada onlar için çeşitli etkinlikler düzenledik. Hasret giderdiler ve çok memnun kaldılar.
Ayrıca her yıl yaz aylarında ilkokul öğrencileri için Kur’an Kursları açıyoruz. Kız ve erkek öğrencilerimizin katıldığı bu kurslara gelen öğrenciler içinde çeşitli etkenlikler düzenliyoruz. Bu sayede öğrenci katılımı daha çok oluyor.
Köyümüzdeki ve İstanbul’daki çalışmalarımız artarak devam edecektir. Başta Köy Muhtarımız Ali Kemal Tetik olmak üzere emeği geçen herkese ve bizlere maddi manevi destek olanlara çok teşekkür ediyoruz” dediler. Ahmet CEYLAN 
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri