​TİRDEF YENİ HEDEFLERİNE HIZLI BAŞLADI

​TİRDEF YENİ HEDEFLERİNE HIZLI BAŞLADI

​TİRDEF YENİ HEDEFLERİNE HIZLI BAŞLADI
Tirebolu
G.Tarihi: 18.02.2018 15:36
1702 Okunma
0
TİRDEF YENİ HEDEFLERİNE HIZLI BAŞLADI
BAŞKAN NECDET DEMİREL VE EKİBİ FARKINI GÖSTEREREK İLK TOPLANTISINDA DELEGELER İLE BULUŞTU

Tirebolu Dernekler Federasyonu genel kurul sonrası ilk kahvaltılı toplantısında birlik, beraberlik mesajları verilerek geçmiş yıllarda emeği geçen başkanlardan Çınar Çetinkaya, Prof. Dr. Halit Keskin ve Haldun Domaç'a plaket verilerek hizmetleri için teşekkür edildi.

TİRDEF bu uygulama ile delegeler arasında kaynaşma ve dayanışmayı artırarak Tirebolu için neler yapılacağı konusunda istişarelerde bulundular. Kahvaltıya Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak yanında federasyon kurucularından İbrahim Balcıoğlu, üye dernek başkan ve delegeleri ile davetliler katıldı.

Tirebolu Dernekler Federasyonu Genel başkanı Necdet Demirel yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine değinerek şunları söyledi

Başkan Necdet Demirel;’’Sözlerime başlamadan önce; daha öncesinde ve zeytin dalı operasyonunda vatanımız için kanlarını, canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. 

Ülkemiz  ve milletimiz üzerinde planları olanlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu vatan bizim ve bizim kalacak, bayrağımız sonsuza kadar  bu semalarda dalgalanacaktır. 

Kahvaltı programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. 2018 Yılının bu ilk programında sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. 

Tirebolulu olmak birçok uygarlığa ev sahipliği yapan bu kadim şehrimizin bir parçası olmak bizim için çok değerlidir.

Harşit vadisi savunmasındaki Kahramanlığıyla ve kurtuluş savaşındaki kahramanlarıyla şereflenmiş bu şirin ilçemizin bir ferdi olmak bizim için onurdur. Hepsini saygı ve rahmetle anıyoruz. 

Tirebolu bir markadır. Üç kalesi, Fındığı, çayı ile bulunduğu bölgenin cazibe merkezi olmaya adaydır. Tarihi ipek yolu bu şehirden geçer. Bunlar bize coğrafyamızın  en önemli mirasıdır.
 
Ülkemizin kaderinin yeniden yazılmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Biz bölgedeki en önemli STK’lardan birisi olarak bu konuda desteğimizi her türlü göstermek durumundayız. Ceddimiz ve övüncümüz olanlar bize bu duyguları miras bırakmıştır.

TİRDEF yeni yönetimi olarak Tirebolu’yu ilgilendiren konulardaki ziyaret planlarımızı yaptık ve ilk ziyaretlerimiz kısa zamanda başlayacak.
 
Tirebolu asırlar boyu bölgesindeki ticaretin merkezi olmuştur. Tarihi ipek yolu bunun kanıtıdır. Bugün bu canlılığını kaybetmiş görünse de bizim Tirebolu ’dan  umudumuz hala vardır ve umudumuzu canlı tutmaya devam edeceğiz. Tirebolu’yu hep birlikte canlandırmak için arayışlarımızı sürdüreceğiz.

Farklı düşünebiliriz. Ama biz biriz, birlikte güçlüyüz. Tekrar etmekte fayda görüyorum; biz yorulmayacağız, bu işin 400 m değil maraton koşusu olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu unutmayacağız.

TİRDEF’in 10 yıllık yolculuğunda emek veren, kurucu başkanımız Sn. Çınar Çetinkaya, Sn. Prof. Dr. Halit keskin ve Sn. Haldun Domaç yönetimde görev almış arkadaşlarımıza ve  tüm üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. 

TİRDEF bu geçen 10 yılda bir çok projeye imza atmıştır. Biz bununla yetinmeyeceğiz. Yeni yönetim olarak etkinlik ve proje üretmeye devam edeceğiz. Hep bir üstüne koymaya gayret göstereceğiz. 

Yıllar önce geldiğimiz gurbet elde zamanla beraber hareket etme ve ne olursa olsun Tirebolu için aynı rüyayı görme ihtiyacı hasıl olmuştur. Federasyonumuz bu ihtiyaca cevap verebilmek için  meydana gelen oluşumdur. Geçmişte olduğu gibi gelecek dönemde de hemşerilerimizin birlik beraberliği noktasında çalışmalarımız devam edecek, daha çok hemşerilerimize ulaşıp iyi günde kötü günde yanlarında olacağız. 

Bizler federasyonumuza katma değer eklemek için çalışacağız. Sevgili hemşerilerimden de bizlere katkı yapmalarını bekliyoruz. Yönetimdeki her arkadaşım tüm fikirleri en ciddi şekilde değerlendirecek ve Tirebolu için faydası olacak her fikrin usanmaz takipçisi olacaktır” dedi. 

Başkan Demirel’in konuşmasından sonra gündem üzerine söz alan konuşmacılardan Giresun Medya Platformu Başkan Vekili İbrahim Balcıoğlu Tirebolu Erzincan Demiryolu’ndan bahsederek “Bu yol bizim 150 yıllık rüyamızdır. Bu rüyamızı birilerinin bölmesine tahammülümüz yoktur. Geçtiğimiz günlerde yolun güzergâhının Trabzon’a çevrildiğini duyduk. Mutlaka demiryolu Gümüşhane üzerinden Tirebolu’ya inmelidir. Bununla ilgili olarak gerekli yerlere ulaşılmalı ve mesajımız kendilerine iletilmelidir” dedi. Daha sonra söz alan konuşmacılar konuyla ilgili görüşlerini açıklayarak “Demiryolu konusunda Tirebolu’nun kararlılığı gösterilmelidir” dediler.  
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri