İNCE BARSAK TÜMÖRÜNDE AMELİYATSIZ ÇÖZÜM

İNCE BARSAK TÜMÖRÜNDE AMELİYATSIZ ÇÖZÜM

İNCE BARSAK TÜMÖRÜNDE AMELİYATSIZ ÇÖZÜM
Karadeniz
G.Tarihi: 23.09.2021 22:15
1412 Okunma
0
İNCE BARSAK TÜMÖRÜNDE AMELİYATSIZ ÇÖZÜM
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamada;

Burdur’da ikamet eden 34 yaşında K.O., karın ağrısı nedeniyle Burdur’da yapılan endoskopisinde oniki barsak parmağında 4 cm’lik kitle izlenmesi üzerine endoskopik submukozaldiseksiyon yöntemi ile tedavi (endoskopik kapalı ameliyat yöntemi=ESD) açısından hastanemize refere edildi. Hastanın tümörü 60 dakikalık işlem sonunda açık ameliyata gerek kalmadan ESD yöntemi ile Uzm. Dr. Abdullah Murat Buyruk tarafından çıkarıldı. İşlem sonunda yaklaşık 1 hafta izlenen olgu şifa ile taburcu edildi.
İnce barsak tümörlerinin açık ameliyatı hastalar ve hekimler için oldukça zor ve risklidir. Bu bölgede ESD yöntemi ise dünyada ve ülkemizde çok az merkezde uygulanabilmektedir. Endoskopi ünitemizde son 2 yılda ESD yöntemi ile yemek borusu, mide, ince barsak ve kalın barsak tümörlü Türkiye’nin birçok yerinden 100’den fazla hasta bu yöntemle tedavi edilmiştir. Hastanemiz ayrıca diğer ileri endoskopik ameliyatlar (ESD, POEM, G-POEM, EFTR, STER, LECS) açısından da referans merkezlerden birisidir. Bu işlemlerin gerçekleşebilmesinde desteği olan hastane yönetimimize, endoskopi ünitesindeki ekibimiz Rahime ŞAHİN, Adem ŞAHİN, Gülsen BAHAR ŞAHİN, SelmaALTUNCU, Merve BİLGİN, anestezi ekibimize ve cerrahi ekibimiz  Op. Dr. Aydın AKTAŞ, Op. Dr.Ekrem KOÇ, Op. Dr. Coşkun AYDIN, Op.Dr.Halil Afşin TAŞDELEN  teşekkür ederiz.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri