DOĞALGAZI BEKLERKEN ...

Siz bakmayın havaların böyle sıcak olduğuna; birkaç ay sonra sonbahar serinliği ve arkasından kış soğukları gelecek. Hepimiz şimdiden kış yakacağı telaşına düştük bile.
Kimimiz köyden odun getirecek, bazılarımız fındık kabuğu temin edecek, bir bölümümüz de odun satın alacağız.
Büyük bir kısım yöre insanı da hava kirliliği pahasına kömür yakacağız kış boyunca. Bacalar simsiyah duman kusarken şehrimizin üstünden kara bir bulut hiç gitmeyecek. Zehir soluyacağız kış boyunca.
Bugün çok uzakmış gibi görünen bu görüntüler aslında birkaç ay kadar yakınımızda!
İşte bu kirli manzaraya gün gün yaklaşırken insanın aklına doğal gaz diye bir yakacak geliyor. Hem ısınmada hem de pişirmede kullanabileceğimiz doğal gaz!
Anadolu'da bir deyim vardır; affınıza sığınarak yazmak istiyorum: Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek… Yani durduk yerde bir iş çıkarmak anlamında kullanılır. Daha mizahi bir söyleyişle icat çıkarmak da diyebiliriz.
Şunu söylemek istiyoruz; bizim de aklımıza doğal gazı sokanlar oldu laf aramızda. Yoksa öyle bir beklentimiz falan yoktu. Biz halimizden memnunduk!
Özellikle 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde bazı başkan adaylarının seçim bildirgelerine ilçelerine doğal gaz getireceğini yazdırmaları bir beklentiye dönüştü.
Seçimi kazanamayan adaylar rahat şimdi. Seçimi kazanıp başkan olanlar için ilçelerine doğal gaz getirmek farz-ı ayın oldu. Hiç kaçarları yok, o doğal gaz bu ilçeye gelecek!
Kim mi bu başkanlar? Şimdiden isim yazmaya gerek yok, onlar kendilerini biliyorlar. Hepsi de sözlerini unutmayacak kadar gençler, hafızaları zehir gibi… Yıllar önce kendileriyle ilgili yapılan eleştirileri hatırlayacak ve sitem edecek kadar da hafızalarının sağlam olduğunu biliyoruz. Vaatlerini unutmuş olamazlar.
Kaldı ki seçim öncesi dağıttıkları kitapçıkları saklayıp günü geldiğinde masaya koyacak çok sayıda seçmen var ilçelerde. Günü geldiğinde başkana sorarız diyorlar.
Ne demek günü geldiğinde? Bunu hem siyasi anlamda hem de güncel anlamda kullanabiliriz. Siyasi anlamı şu olmalı; başkanlar söz verdiği üzere doğal gazı getiremezse sandıkta bizden bir daha oy beklemesin.
Giden başkanlar verdiği sözü yerine getirmeyenlere ibret olsun!
Güncel anlamı ise şudur; hele bir süre başkanlara zaman tanıyalım. Tanıdığımız bu sürede doğal gazla ilgili neler yaptığını gözleyelim ve ona göre çıkalım karşısına. Bu iş hemen bir yılda gerçekleşecek bir proje değildir. Gerçekten zamana ihtiyaç vardır.
Ama bu süre de sınırsız değildir. Seçimler geçeli 1.5 yıl oldu. Bazı seçmenler ve ilçede yaşayanlar doğal gaz işi ne oldu diye kendi aralarında konuşmaya başladılar bile.
Bir girişim var mı? Bu girişimlere ve dönüşlere bakıldığında yakın gelecekte doğal gazla ilgili bir umut ışığı görülüyor mu? Bütün çaba ve çalışmalara rağmen nüfusları 20 binin altında kalan ilçelerin durumu ne olacak?
Başkanlar artık harekete geçmeliler. Bugün başlasanız bile doğal gazın gelmesi yılları bulacaktır. Geçen zaman aleyhimize işlemektedir. Bir an önce dişlilerin dönmesini sağlayacak ilk hareket verilmelidir.
Seçim bildirgelerine yazdıkları doğal gaz projelerini hayata geçirecek adımları atmalıdırlar. En azından yöre insanına bu çalışmalar kapsamında ne kadar yol aldıklarını açıklamalıdırlar. Karşılaştıkları sorunları veya ilerleyişlerini açıklasınlar ilçe insanlarına.
İpe un sermekle olmaz! Bunlar klasik belediyeciliğin dışında şehirlere damga vuracak projelerdir. Başkanların adını yaşatacak çalışmalardır, imzaları olarak kalacaktır.
Geçmişin silik bir başkanı olarak hatırlanmak istemiyorsanız ilk kazmayı vurarak işe başlamalısınız. Yoksa sizi de öteki başkanların arasına gönderir ilçenizin duyarlı seçmenleri.
Belki size kadar gelmemişse de şehrinizde doğal gaz işi usul usul konuşuluyor.
Duymanıza biz aracılık edelim istedik.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri