TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF SERGİSİ

Giresun'da “13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi" Açıldı

TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF SERGİSİ
Giresun
547 Okunma
0
Giresun'da “13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi" Açıldı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğüğünden yapılan açıklamada;

Tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini alması " amacıyla düzenlenen “13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar; 23 Ocak 2023 tarihinde Giresun Can Akengin Sanat Galerisinde, açılışını Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu ve Mehmet Fikret Çavuş ile İl Müdürümüz Dr. Muhammet Angın'ın yaptığı sergide halkımızla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının Deniz Bank destekleriyle düzenlediği Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nın bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirildi. Yarışmasının konusu; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyetleri oluşturuyor.

30 Ocak 2023 tarihinde başvuruları sona eren yarışma, “Genel", “Çiftçi", “Öğrenci", “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları", “DenizBank Çalışanları" ve bu yıl konusu “Sen Üret Yeter" olan “Tema" olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirildi.

Savaş fotoğrafçısı ve aynı zamanda belgesel yapımcısı Coşkun Aral ile Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) üyesi ve fotoğraf sanatçısı Reha Bilir'in de Jüri Onur Konuğu olarak aralarında bulunduğu seçim kurulunda yer alan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Fotoğraf Sanatçısı ve Öğretim Görevlisi Mehmet Arslan Güven, Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç, Deniz Bank Tarım Bankacılığı Grup Müdürü Canan Aytekin, Fotoğraf Sanatçısı ve Foto Muhabiri Ümit Bektaş, Bağımsız Jüri Üyesi Perihan Yücel 29 Mart 2023 tarihinde ödül alan ve sergilemeye değer bulunan eserleri belirledi.

13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'na bu yıl toplam bin 210 katılımcı 6 bin 635 eserle katıldı. Seçici kurul 8 eseri ödüle layık bulurken 120 eser de sergileme ve albüm çalışması için seçildi.  

Buna göre genel kategoride Ekrem Şahin Kuraklık adlı çalışmasıyla birinci oldu. Şahin'in çalışmasını, Mahmut Serdar Alakuş'a ait Balık Çiftliği ile Mehmet Aslan'ın Kuzular adlı eseri takip etti. Kuzular adlı eser aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı “Bakan Özel Ödülü"ne layık görüldü. Öğrenci Kategorisinde İsmail Serhat Şahin 'Midye Çiftliği' adlı çalışmasıyla birinci olurken, “Sen Üret Yeter" Tema Kategorisinde de birinciliği Gazi Aydın Bal Eğitimi eseriyle elde etti. Diğer kategorilerde birinciler ve eser isimleri şöyle: Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları Kategorisi'nde Erdoğan Karacabey, Çoban;  Çiftçi Kategorisinde Yücel Albayrak,  Koyunlar; Deniz Bank Çalışanları Kategorisinde Meral Kaya, Çiftçi. Doğa fotoğrafçısı Fazıl Saraç'ın İlimiz Sisdağı yaylasında  çektiği fotoğraf sergilenmeye değer eserler arasında yerini almıştır.

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri