BÜYÜK MARKETLER KÜÇÜK ESNAFI BİTİRDİ

BÜYÜK MARKETLER KÜÇÜK ESNAFI BİTİRDİ

BÜYÜK MARKETLER KÜÇÜK ESNAFI BİTİRDİ
Beşikdüzü
G.Tarihi: 21.10.2017 20:32
2480 Okunma
1
BESOB’UN MARKET ÖFKESİ
BEŞİKDÜZÜ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Günaçtı, ilçede büyük marketlerin açılmasına karşı olduklarını söyledi. Günaçtı, “Büyük marketler küçük esnafı aradan çıkartmaktadır. Bu marketler ilçe dışına çıkartılmalıdır.” diye konuştu. . 14 Ekim 2017 Cumartesi 11:20 0 0 Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Günaçtı, ilçede büyük marketlerin açılmasına karşı olduklarını söyledi. Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Günaçtı, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Beşikdüzü ilçemiz halkının geçim kaynağı fındık, bağ bahçe ürünleri satışıdır. Halk buralardan aldıkları paralarla evlerinin ihtiyaçlarını karşılamaktayken fındığın para etmemesi, büyük marketlerin sıra ile açılması hem halkımızı hem de küçük esnaf ve sanatkârları etkilemektedir. İlçemizde 7-8 tane büyük market bulunmaktadır. Hâlen daha açılmaya devam etmektedir. Bu marketler âdeta ilçemiz esnafını abluka altına almışlardır. Çünkü esnaf ve sanatkârlarımızın sattıkları ürünlerin tamamı bu büyük marketlerin her birinde bulunmakta olup ilçemizin para döngüsü bu marketlerde toplanmaktadır. Toplanan bu paralar ilçemizde kalmayıp ilçemiz dışına çıkmaktadır. Bu durum esnafımızı fena hâlde etkilemiştir. Etkileri hâlâ sürmekteyken yeni marketlerin de açılmasına karşıyız.” dedi.
KÜÇÜK ESNAF KORUNMALI
Günaçtı, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu durumdan etkilenen küçük esnafımız artık borç batağından kurtulmak için kamu ve özel bankalardan faizli kredi almaktadırlar. Borçları varken tekrardan aşırı bir borcun altına giren esnafımız durumları kötü olmasının etkisi ile kepenk kapatmaya kadar gitmektedir. Biz küçük esnaf ve sanatkârımızın yok olmasını değil korunmasını istiyoruz. Bu marketlerin ilçemizde oluşturmuş olduğu başka bir sorun ise ilçemizin trafik yönünden en işlek caddelerinde açılmalarıdır. Büyük marketlerin park alanları yoktur. Alışveriş için gelen halk, araçlarını marketlerin önüne çekmektedir ve araç trafiğini engellemektedirler. Park alanları olmadan bu marketlere açılış izni verilmemelidir. Bu gibi sorunların ilçemizde ortadan kalkması için ilçemiz esnaf ve sanatkârlar odası başkanı olarak bu büyük marketlerin ilçemiz içinden ilçe dışına taşınmaları sağlanmalıdır. Bu sebeple yetkili mercilerimize sesleniyor ve bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz. Büyük marketler ilçe dışına taşındıklarında hem ilçe içi trafiğimiz düzelecek hem de esnaf ve sanatkârımızın biraz olsun yüzleri gülecektir.”
Günebakış Gazetesi
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri