FINDIK ÜRETİCİLERİNE DESTEK!

FINDIK ÜRETİCİLERİNE DESTEK!

FINDIK ÜRETİCİLERİNE DESTEK!
Ekonomi
G.Tarihi: 30.05.2016 08:51
2189 Okunma
0
Destek ödemesi kapıda

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2015 yılı alan bazlı gelir desteği ödemeleri için planlamanın haziran ayında yapılacağını açıkladığını söyleyen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Üyesi Arslan Soydan, ödemenin haziran ayında olmasının fındık üreticisi için ayrıca önem arz ettiğini söyledi.

Üretici ödemeyi bekliyor

Fındık üreticisine dekar başına 170 TL destek primi ödeneceğini belirten Soydan,haziran ayı içerisinde ödenmesi planlanan parayla üreticilerin fındık hasadı öncesi bahçe bakımlarını yapacağını ve bu açıdan desteğin önemli olduğunu söyledi.

Binlerce üreticinin alan bazlı destek ödemesini beklediğini ifade eden Soydan, “Destek ödemesi, adeta üreticilerimiz için bir can suyu niteliğinde. Üreticiler bu ödemeyle birlikte bir nebze olsun rahat nefes alacaklar. Ordu’da 120 bin, toplamda ise yaklaşık 400 bin fındık üreticisi bu destekten yararlanacak. Destek ödemelerinin önümüzdeki yıllarda da sürecek olması üreticilerimiz adına sevindirici.” diye konuştu.
Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri