ÜRETİCİLERE EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI

​Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Yapan Üreticilerimize Yönelik Eğitim Toplantısı Yapıldı

ÜRETİCİLERE EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI
Ekonomi
G.Tarihi: 20.07.2018 03:48
1090 Okunma
0
Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Yapan Üreticilerimize Yönelik Eğitim Toplantısı Yapıldı
 
Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce 2018 yılı içerisinde sera verilen üreticilerimize yönelik örtüaltı sebze yetiştiriciliği, sebze hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.
Toplantıda; örtüaltı sebze yetiştiriciliği hakkında genel bilgilerin yanında;serada toprak hazırlığı, iklimlendirme, gübreleme, budama konularında da bilgilendirme yapılmıştır. Örtüaltı sebze yetiştiriciliğinde ilimizde sorun olan önemli sebze hastalık ve zararlılar tanıtılarak mücadele yöntemleri hakkında bilgiler verilmiştir. Seralarda hastalık ve zararlı çıkışını en aza indirgemek için yapılabilecek uygulamalar üzerinde durulmuştur.
Ayrıca bitki koruma ürünü uygulamalarının çevreye, doğal dengeye, insan sağlığına etkileri konuları anlatılmıştır.Son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmesi gerektiği, uygulama yapılacak İlaçların etiketlerinin kesinlikle okunması gerektiği, doğru ilacın doğru zamanda önerilen dozda kullanılması gerektiği konusunda üreticilerimiz uyarılmıştır.
 
Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri