ESPİYE ÖĞRETMEN CEBECİ'YE AĞLIYOR

ESPİYE ÖĞRETMEN CEBECİ'YE AĞLIYOR

ESPİYE ÖĞRETMEN CEBECİ'YE AĞLIYOR
Espiye
G.Tarihi: 10.06.2016 17:10
4015 Okunma
0
Osmaniye’de geziden dönen ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden kahraman öğretmen Ahmet Cebeci’nin memleketi Giresun’un Espiye ilçesinde matem havası var.

Kazadan sağ kurtulduktan sonra Midibüste bulunanları kurtarmak için suya dalan Ahmet Cebeci’nin gençlik yıllarında yüzme sporu ile ilgilendiği öğrenildi. Ölmeden önce 3 çocuğu kurtaran Cebeci 4’ncü kez dalışında sudan çıkamamıştı.

Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, “Espiye’nin yetiştirdiği önemli değerlerindendi. Öğretmenlik çok sayıda insanın yaptığı bir meslek olmasına rağmen Türkiye onu kahramanlığı ile anacaktır. Acımız büyük” dedi.

Giresun Üniversitesi emekli Öğretim Görevlisi Turgut Kara, “1975 Yıllarında Espiye lisesinde beraber arkadaşlık yaptığımız Ahmet Cebeci, her zaman mesleğimiz içerisinde örnek gösterilecek bir kişiliğe sahipti. Bu örnek kişiliğini kaza yaptıktan sonra da kahramanlığı ile göstermiştir. İste öğretmenlik budur” ifadelerine yer verdi.

Bilindiği üzere kazada, öğretmen Ahmet Cebeci ile birlikte 14 kişi yaşamını kaybetmişti.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri